Ohsohightech sammanfattar 2008

Ohsohightech startade runt nyår för exakt ett år sedan och under året som gått har vi etablerat oss som en av de populärare IT-bloggarna i Sverige. Vad har då hänt under året? Vilka inlägg har varit intressantast? Vi tänkte själva välja ut de inlägg som vi tycker är mest läsvärda och som fortfarande är aktuella.

Januari

 • Folk tjatar om RSS, Feed Me!
  Olas inlägg om hur man använder RSS har blivit länkat från alla möjliga håll och det är en bra introduktion för er som fortfarande inte börjat använda RSS.
 • Firefox på mitt sätt
  De Firefox plugins som Markus använde 2008 kommer han fortfarande att använda 2009.
 • Netvibes
  En enligt Ola på tok för bortglömd webbapplikation som spöar iGoogle och liknande sidor med hästlängder. Också bra alternativ till Google Reader för folk som inte vill ha det e-post liknande gränssnittet som Google Reader erbjuder men ändå vill ha koll på vad man läst.

Februari

 • Glöm inte mjölken
  Markus tipsar om kanske världens bästa ”Att göra” applikation. Remember the Milk kommer förmodligen även 2009 att komma med nya smarta funktioner. Vi har även nämnt att Remember the Milk finns som iPhone applikation.
 • Redigera bilder online
  Ett av våra absolut mest besökta inlägg. Tipsar helt enkelt om den lilla webbapplikationen Picnik för att redigera bilder.
 • Streama musik till högtalera och datorer
  Om hur man kan använda AirTunes för att på ett smidigt sätt sprida musiken runt om i hemmet men spela det från en plats. Imponerar extra mycket på kompisar om man dessutom använder Remote på iPhonen för att styra det hela.

Mars

April

 • Xobni – Förbättra Oulook
  Nu har varken jag eller Markus använt Outlook på ett bra tag med Xobni är en mycket bra plugin.
 • Alternativ är alltid bra. När alternativen dessutom är otroligt mycket snabbare och mindre så ler alla nördar lite nöjt.

Maj, Juni, Juli

 • Vilka är dina favorit snabbkommandon?
  Ola går igenom sina favorit snabbkommandon. Kom gärna med fler tips i kommentarerna på det inlägget.
 • Ohsohightech
  Buy it, use it, break it, fix it,Trash it, change it, Melt – upgrade it, Charge it, Pawn it, zoom it, press it, Snap it, work it, quick – erase it, Write it, get it, paste it, save it, Load it, check it, quick – rewrite it.
 • Microsoft gav sig på allvar in i molnet under 2008. Deras tjänst Live Mesh kan bli mycket spännande i framtiden. Finns nu även för OS X förövrigt. Kommer nog fler inlägg om Live Mesh under 2009.
 • Skicka bilder mellan Picasa och Facebook
  Otroligt bra för alla som använder Picasa och Facebook.

Augusti

September

 • Myter och fakta om batteriet i din laptop eller mobiltelefon
  Det florerar otroligt mycket rykten och myter om hur batterier beter sig, när man ska ladda dem, när man inte ska ladda dem osv osv. Ola försökte nysta lite i det hela.
 • Uppdatera status på flera sociala nätverk samtidigt
  2008 var året då det rådde en extrem inflation på socialanätverk. Facebook, Twitter, Jaiku, Frindfeed, Pownce och skriver jag bara några random bokstäver typ Urbut så är det garanterat nån mikroblog tjänst det också. I alla fall så tipsar Markus om tjänsten Ping.FM som sköter uppdatering av din status på flera nätverk samtidigt.

Oktober

 • The Guardian gillar RSS
  Det är alltid kul när etablerad media tar till sig ny teknik och inte bara står och vaktar sina domäner. The Guardian blev i oktober den första stora tidningen som publicerade hela artiklar via RSS och inte bara en liten ingress som de flesta andra.
 • Varför utvecklas inte internetbankerna?
  Ola går loss på våra svenska internetbanker och drömmer om hur trevligt det hade varit om vi hade nån tjänst som t.ex Mint här i sverige.
 • Molnet och företagen
  Ola pratar allmänt om företag och hur de kan använda billiga tjänster ifrån Google, Microsoft och andra för att minska kostnader för IT-drift.

November

December

Vad händer nästa år?

Vi kommer fortsätta ungefär som tidigare. Vi har också lite planer på att införa lite nya roliga tjänster som vi tror kan bli väldigt spännande. Så nu kan vi bara önska er ett gott nytt år och hoppas att ni kommer fortsätta läsa Ohsohightech under 2009.

Ni vet väl att man kan följa både Ola och Markus på twitter och att det bästa sättet att följa en blog är genom att prenumerera på dess RSS feed.

Andra bloggar om: Populära inlägg, Sammanfattning, Internet, Teknik, Web

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Ohsohightech sammanfattar 2008”

 1. #1. Martin S. den 31 december 2008, kl 17:12

  Tack för det här mycket givande året, och gott nytt 2009! ;)

 2. #2. Daniel den 02 januari 2009, kl 12:01

  Grymt tack för en bra sammanfattning!

 3. #3. Anders den 07 januari 2009, kl 22:01

  Schysst sammanfattning! Ser fram emot 2009.

Vilka bloggar länkar till “Ohsohightech sammanfattar 2008”?

 1. Gott nytt år önskar Scary Mary - Scary Marys blogg
 2. Det bästa hitills under 2009 | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin