Jing – Ta screenshots eller filmer och lägg upp på webben

Jing är ett gratis program som finns för både Mac och PC som gör det möjligt att på ett mycket smidigt sätt ta en screenshot (skärmdump / skärmbild) eller filmer. Man kan välja vilka delar av skärmen du vill spela in som t.ex hela webbläsaren eller ett urklipp som du ser på bilden nedan. När du är klar så kan du välja att ladda upp till deras servrar, till ftp  eller till flickr om det är en bild. Man kan dessutom gå in och rita lite pilar eller skriva nån text direkt via programmet. När väl filen är på deras servrar så har du urlen till filmen eller bilden i din urklippshanterare (alltså ctrl-v/cmd-v). Riktigt bra och väldigt mycket smidigare än att krångla med att ta en bild, leta upp den, och sedan lägga den på nåt utrymme på webben. Att man dessutom kan spela in film gör det hela ännu roligare.

Tyvärr blir det lite Moment 22 att spela in en film på hur Jing fungerar i.o.m att jag använder Jing. Men  i framtiden ska jag definitivt använda det för att spela in hur man gör nåt. Missa föresten inte intervjun med mig och Markus som Tommy publicerade igår på sin blog.

Länk: Jing Project

Andra bloggar om: Jing, Skärmbilder, Skärmdump, Screenshot, Spela in video, Gratis program, Spela in, Windows, Mac, Screencast

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Jing – Ta screenshots eller filmer och lägg upp på webben”

 1. #1. Mattias den 26 augusti 2008, kl 21:08

  Jing är bra, använder det själv.
  Men måste bara säga en sak om Whoa-filmerna:
  ”good interface needs no instructions” ;-)

 2. #2. Ola den 27 augusti 2008, kl 07:08

  Hehe, så sant. Fast ibland kan historiska begränsningar och tidsbrist göra att man är tvungen att göra lite halv bad inteface .. tyvärr.

Vilka bloggar länkar till “Jing – Ta screenshots eller filmer och lägg upp på webben”?

 1. Skärmdump på hel webbsida | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin