Game Booster: Ger dig mer minne när du spelar spel

När jag ska spela spel brukar jag manuellt stänga av program som Dropbox, Jing, Skype, Digsby och liknande som alltid är igång. Dessa program tar en hel del minne sammanlagt och dessutom så brukar dom äta några procent CPU titt som tätt.

Jag har flera gånger tänkt att det vore fantastiskt bra med ett program som kan stänga av allt onödigt krafs medan man spelar och sedan enkelt kan aktivera alla dessa tjänster igen när man spelat klart. Jag har dock aldrig aktivt sök efter något sådant program.

Game Booster

I senaste så tipsar Paul Thurrot om ett program som heter Game Booster och som gör precis detta. Efter att du  installerat programmet så klickar du på ”Switch to gaming mode” och Game Booster frågar dig vilka program du vill stänga ner och på listan finns alla typiska bakgrundsapplikationer.

Programmet stänger dessutom inte bara av applikationer utan även en massa tjänster som inte behövs när du spelar spel. För att ta några exempel så stänger den av ”Print Spooler”, ”Windows Search”, ”Diagnostics System Search” och en massa andra saker med konstiga namn.

När du spelat klart så klickar du bara på ”Back to normal mode” och allt startar igång igen.

Välj vilka bakgrundsprogram du vill stänga av.

Välj vilka bakgrundsprogram du vill stänga av.

Här är en lista på alla tjänster som Game booster stänger av.

Här är listan på de tjänster som Game booster stänger av. Och som du ser på scrollen så är det ganska många.

Jag älskar det här programmet. Jag vet inte hur mycket extra kräm det verkligen ger men det är en skön psykologisk effekt om inte annat. Och har du massor av tjänster igång så borde Game Booster kunna frigöra säkert 100 mb minne eller liknande. Alltid bra att ha när man spelar spel. Jag har förstås också lagt in Game booster på AlternativeTo så om du känner till något alternativ till det så får du gärna lägga upp det där.

Länk: Game booster

Andra bloggar om: spel, snabba upp spel, spela spel, prestanda, frigör minne, datorspel, freeware, gratis program

Mer hos Ohsohightech

1 kommentar till “Game Booster: Ger dig mer minne när du spelar spel”

  1. #1. makkano den 07 december 2011, kl 20:12

    Det är ett bra program Game Booster testa det nu!

Vilka bloggar länkar till “Game Booster: Ger dig mer minne när du spelar spel”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin