Google Mobile för iPhone med röstfunktion

Som vi nämnt tidigare så har Google inte direkt legat på latsidan vad det gäller att anpassa sina tjänster för iPhone. Idag tog man ett stort steg framåt när man lanserade en applikation för sin mest grundläggande funktion: Search. Tidigare har programmet funnits tillgänglig endast i amerikanska iTunes Store, men idag släpptes en helt ny version av programmet och då dök den även upp hos oss svenskar.

Jag ska inte bli långdragen då det hela är ganska enkelt, men det finns vissa funktioner som verkligen är ohsohightech med den nya versionen, nämligen att man byggt in röstigenkänning och ”my location”. Via inställningarna kan man aktivera ”Voice Search” och sedan är det bara att sätta telefonen mot örat, vänta en halv sekund på ett pip och sedan tala in det man vill söka på. Programmet känner alltså av när man lyfter upp telefonen och när den sätts mot örat, med hjälp av det inbyggda gyrot och en sensor som känner av när något hålls framför skärmen. Några sekunder senare har ljudet man spelat in omvandlats till text och en sökning genomförs. Det som är sökbart är kontakterna i mobilen, tidigare sökningar man gjort samt internetsidor.

Det är engelska som gäller i den första versionen men vi får hålla tummarna för att det kommer stöd för även andra språk längre fram. Google Mobile känner som sagt av var man befinner sig och för folk i USA räcker det att t ex söka på ”pizza” så får de förslag på lokala pizzerior. Google har även lagt in en tabb med länkar till alla andra Google-tjänster och man har också lagt in stöd för Google Apps.

Läs mer på Google Mobiles Blog

Ladda ner programmet gratis här:

Andra bloggar om: Google Mobile, Google, iPhone, röstigenkänning, sök, App Store, iPhone apps

Mer hos Ohsohightech

4 kommentarer till “Google Mobile för iPhone med röstfunktion”

 1. #1. Ola den 18 november 2008, kl 11:11

  Ganska coolt. Fast det skulle ju helt klart behövas en svensk version. Jävligt fett om man kan lalla runt på stan och typ .. ”Systembolag” .. och få upp karta på närmasta systembolag eller whatever .. Hitta! Eniro! .. kom igen.

 2. #2. Markus den 18 november 2008, kl 11:11

  Ola: Du får hålla till godo med Google Maps som positionsbestämmer dig och sedan knappa in ”systembolaget” och bang bang bang så droppar det pins runt omkring dig. Funkar lysande och jag använde det i Göteborg i somras när jag stod på Avenyn och var hungring efter första dagen på Way Out West :)

  Hoppas som sagt Google släpper stöd för fler språk än engelska och fler geografiska plaser än USA.

  Still Ohsohighech!

 3. #3. Jonas den 18 november 2008, kl 12:11

  Jag tycker Google Maps fungerar klockrent. Kör det i min Diamond, och har haft användning för det ett par gånger. Bankomat, pizzeria och självklart också bolaget :)

 4. #4. Manou den 19 november 2008, kl 06:11

  WOW! Hur häftigt somhelst. Man gillar James Bond liknande tjänster. Sund bara jag inte har en iPhone :-(
  Den här kallar ja bra tjänst!

Vilka bloggar länkar till “Google Mobile för iPhone med röstfunktion”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin