Google Maps för Sony Ericsson P1i (Symbian UIQ)

sonyp1i.JPGGoogle ligger inte direkt på latsidan när det gäller mobila tjänster och här på Ohsohightech har vi tidigare skrivit om t ex Google’s gränssnitt för iPhone. En av deras mest användbara tjänster är den mobila versionen av Google Maps, och den har nu släppts i en version speciellt framtagen för det ”mobila operativsystemet” Symbian UIQ. Detta innebär att Googe Maps nu kan upplevas på bästa möjliga sätt i t ex den populära mobilen Sony Ericsson P1i och även dess föregångare W960i, P990i och M600i. Snart släpper Sony Ericsson också två mobiler i sin nya G-serie (G700 och G900) och båda kör Symbian UIQ så Google Maps kommer givetvis fungera fint även där. Kort och gott kan man säga att det fungerar på alla mobiler med Symbian UIQ version 3 eller senare.

Sedan tidigare finns det utöver den generella javaversionen även versioner för Palm, Symbian Series 60, iPhone, Blackberry och Windows Mobile och när man nu lagt UIQ till listan så känns det som att Google täckt in en extremt stor del av världens mobiler. Imponerande!

googlemaps-side.jpgVad är grejen med Google Maps då? Jo, det hela går ut på att man installerar ett program i sin mobil och  med hjälp av det kan man navigera sig fram på kartor över hela världen. Antingen scrollar och zoomar man bara runt på kartorna som man vill eller så kan man söka efter adresser eller företag. Det går att spara länkar till sina favoritplatser och man kan få steg-för-steg anvisningar om hur man tar sig från en plats till en annan. Det finns också en smart funktion kallad ”My location” som med hjälp av mobilnätet kan känna av ungefär i vilket område man befinner sig i och på så sätt kan man få upp en blå markering som brukar stämma förvånansvärt väl med verkligeheten, i alla fall i stadsmiljö. My location + vägbeskriviningen har jag haft mycket användning för när jag varit på ovana platser i jobbsammanhang på väg till något kundmöte, och även om det inte är något man använder dagligen så är det guld värt att ha programmet installerat i sin mobil den dagen man villat bort sig någonstans.

Kartorna (finns både som vanliga kartor och satellit-vy) laddas ned i små delar i takt med att du rör dig runt på skärmen och tänk på att din mobiloperatör förmodligen debiterar dig för dataförbrukningen. För att ladda ner programmet, besök www.google.com/gmm i din mobils webbläsare.

Andra bloggar om: google, google maps, symbian uiq

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Google Maps för Sony Ericsson P1i (Symbian UIQ)”

  1. #1. erkan den 23 mars 2008, kl 18:03

    mad nice funkar ju asbra, posen antar jag att den hämtar från basstationen på ngt sätt men det duger ju gott i stadsmiljö. skönt att slippa köra den där extrapucken och de dåliga karotproget som följde med! thnx för tipset!

  2. #2. Markus den 24 mars 2008, kl 10:03

    Yes, positionen beräknas efter bästa förmåga genom att kolla vilka mobilmaster man är nära och ungefär hur stark signalen är. Det gör att man får bättre precison i stadsmiljö där masterna sitter tätare.

    Enjoy!

Vilka bloggar länkar till “Google Maps för Sony Ericsson P1i (Symbian UIQ)”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin