Efter en trevlig helg i Stockholm med FIFA-turnering och utgång satt Ola och Markus och diskuterade framtidsplaner för vår gemensamma community whoa.nu. Som vanligt när vi träffas så gled samtalet in på allt som har med teknik och IT att göra. Ola droppade ett tips om ett uppackningsprogram, Markus gick loss om Google Reader och plötsligt kom vi på att vi borde ha nåt sätt att dela med oss av allt nördigt vi håller på med. Till en början bara till varandra men så insåg vi att vi såklart skulle starta en blog. Både för oss själva och alla andra intresserade där ute. Och så blev det. Ohsohightech.se fokuserar på att använda teknik och att leva ett mobilt liv. Förvänta er inga reportage om hur man trimmar en CPU eller hur man bygger sin egen PC osv. Vi ger dig de bästa tipsen, nyheterna och artiklarna om hur du använder IT på ett effektivt och roligt sätt och hjälper dig att bli en proffsigare och mer effektiv datoranvändare, eller snarare människa, för de flesta människor är datorn idag en extremt stor del av vardagen. Och det är chockerande hur dåliga folk är på att använda och utnyttja datorns potential. Vi tipsar om både PC och Mac, och även mycket om mobiler och mobila lösningar samt webbapplikationer.

Ola

n739580519_824361_4806.jpgOla är utvecklare, SEO expert, Web filantrop, Delägare, Vice VD och allmän fixare på 27 Kilobyte. Han kollar sina prenumerationer på Google Reader cirka 200 gånger om dagen, dyker det upp någon ny site eller nåt nytt kul program så brukar Ola vara väldigt tidig med att iallafall känna till dess existens. När Ola väl ger sig på nåt projekt, må det vara att bygga en blog, sätta upp ett vettigt hemnätverk, försöka installera linux på sin router, spela dator, kolla på tv-serier eller bygga en HTPC så ägnar han all ledig tid åt detta under en begränsad tid. Sedan tröttnar han och lämnar det helt, och efter en tid ger han sig på nästa projekt. Några av alla dessa projket kommer ni garanterat få läsa om på bloggen eller på Twitter där han figurerar som @olaj.

Markus

MarkusMarkus är VD, designer och ansvarig för ordning och reda på 27 Kilobyte. Han stod emot länge men var till slut tvungen att kapitulera inför Apple’s vackra och smidiga produkter och är nu sin Macbook och sin iPhone evigt trogen. Han är mycket intresserad av de senaste trenderna, webbtjänsterna och applikationerna för Mac och iPhone och han delar med sig av erfarenheterna på Ohsohightech och på Twitter under aliaset @raawmarkus.

Tillsammans med Ola driver han eget företag inom webbranschen och flera webbsiter och när han inte pysslar med det eller med teknikprylarna så blir det mycket fotboll, tv-serier och festkvällar tillsammans med fru och vänner.


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin