Redigera bilder online

Här kommer ett litet tips på hur man snabbt och enkelt kan göra enklare ändringar av bilder samt spara om dem i olika format utan att ha något dyrt bildbehandlingsprogram installerat. Allt du behöver är en webbläsare och tillgång till internet. Perfekt om man t ex befinner sig vid en annan dator än sin egen (på jobbet, på en resa, hos en kompis osv) där det inte finns tillgång till Photoshop, Pixelmator eller vad man nu är van vid, eller om man helt enkelt inte har behov av några extremt avancerade funktioner.

[smartads]
Det finns flera olika webbsidor för att behandla bilder online men min favorit är Picnik. Här ges bland annat möjlighet att redigera en bild med olika effekter, beskära, lägga till text och spara om i olika format. Det finns även funktioner för behandling av digitalfoton, t ex borttagning av röda ögon, och kopplingar direkt till Facebook, Flickr och liknande webbtjänster. Sidan är riktigt snygg, lätt att förstå sig på och det går att arbeta i helskärmsläge om man vill.

ohsohightech-picniklogo.jpgPicnik är gratis och ingen registrering krävs om man inte vill, utan man kan välja att ”prova på” om man bara vill göra någon snabb ändring på en bild utan att krångla med inloggning. Det finns en betalversion av siten där man får tillgång till fler teckensnitt samt några fler effekter, men för de ändamål jag främst använt Picnik (byta filformat och beskära bilder) räcker gratisversionen långt.

Kanske något för bloggare att testa när ni befinner er på en främmande dator och ska knåpa ihop ett nytt blogginlägg med tillhörande bild?

Gillade du detta inlägget? Prenumera på vår RSS så missar du inga inlägg i framtiden. Läs mer om RSS i Olas artikel på ämnet.

Länk: Picnik

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Redigera bilder online”

 1. #1. Ola den 09 februari 2008, kl 21:02

  Oj, ett inlägg lite oväntat sådär på lördagkvällen ;)

 2. #2. Mattias den 10 februari 2008, kl 17:02

  Det blir en såndär man lägger inte på firefox på fick-minnet. Tack!

 3. #3. elpedro den 13 november 2010, kl 18:11

  http://www.redigeradinbild.se hittade jag precis. verkar bra.

Vilka bloggar länkar till “Redigera bilder online”?

 1. Picknik, Digsby och Kantaris | Ohsohightech.se
 2. Redigera bilder online med svenskutvecklade Pixlr | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin