Synka kontakter & kalender med Google Sync för iPhone & Windows Mobile

I november skrev vi om tjänsten Nuevasync som kopplar ihop Google och iPhone genom att erbjuda en gratis Exchange-synkning av kontakter & kalender. Idag har Google uppgraderat den tidigare Blackberry-exklusiva tjänsten Google Sync som gör Nuevasync och liknande mellanhänder överflödiga. Sync låter oss nu synkronisera kontakter från Gmail och kalenderposter från Google Calender med push-teknik både för iPhone och mobiler med Windows Mobile. Har man en enklare typ av mobiltelefon så har den förmodligen stöd för synkroniseringstekniken SynchML, och då kan man använda Google Sync för kontakter men inte kalendern. Det kanske kommer? Tjänsten fungerar både för vanliga Google-konton och för Google Apps.

Google Sync för iPhone, Blackberry, Windows Mobile & SynchMLDet är glädjande att hela tjänsten bygger på Microsofts teknik Exchange ActiveSync och det är nog ingen högoddsare att Google snart också kommer utnyttja denna teknik för att få till push av e-post från Gmail. Men det återstår att se. När vi ändå är inne på rykten och spekulationer så kan man inte låta bli att ta upp de ihärdiga ryktena om att Google kommer lansera en tjänst för lagring av filer på nätet, kanske kallad ”gDisk”, i framtiden? Google har ett utbud av webbtjänster som redan är enormt imponerande men med en väl tilltagen ”webbhårddsik” så skulle man sätta rejäl press på Apple med deras Mobile Me och Microsoft med Mesh. Det är mycket som händer just nu och allt pekar väl på att 2009 blir året då ”the cloud” sparkar in dörren till världens alla så där lagom teknikintresserade datoranvändare? Äntligen, säger vi.

Google Sync är som alla andra tjänster nuförtiden släppt i beta, så tänk på att det kan förekomma problem och att det kan vara en bra idé att ta en backup på de uppgifter som är viktiga innan man ger sig på att testa tjänsten. Mer information om hur man gör detta finns på Google’s supportsidor.

Läs mer på Official Google Mobile Blog: Google Sync Beta for iPhone, WinMo and SyncML Phones

Mer hos Ohsohightech

10 kommentarer till “Synka kontakter & kalender med Google Sync för iPhone & Windows Mobile”

 1. #1. Alex den 10 februari 2009, kl 00:02

  Inte sett om ni skrivit det men har ni sett att ni är nominerade för ett ”award”?

  Se här:
  http://www.daytona.se/yaba

 2. #2. Markus den 10 februari 2009, kl 18:02

  Alex: Jodå, vi har skrivit ett inlägg om det där, och vi har ju en banner till höger —->

 3. #3. Arvid den 10 februari 2009, kl 20:02

  funkar det med ipod touch?

 4. #4. Alex den 11 februari 2009, kl 11:02

  I see! Röstade på er iaf…

 5. #5. Markus den 11 februari 2009, kl 19:02

  Arvid: Det ska fungera fint: http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740&ctx=sibling&topic=14252

 6. #6. Mauno den 13 februari 2009, kl 11:02

  Jag märkte att bara en kalender synkades med Google Sync medans alla mina kalendrar synkas med Nuevasync. Det kanske är anorlunda med iPhone, själv har jag WinMob 6.

Vilka bloggar länkar till “Synka kontakter & kalender med Google Sync för iPhone & Windows Mobile”?

 1. Talky.se » Google Sync - Marknadsföring, Media & PR
 2. Talky.se » Google Sync - Marknadsföring, Media & PR
 3. Skaffa Gmail för din egen domän med Google Apps | Ohsohightech.se
 4. Push Gmail till iPhone, Windows Mobile och S60 | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin