Google-applikationer för iPhone & iPod Touch

ohsohightech-google_on_ipod_touch20080114.jpg

Är du en av Sveriges få men lyckliga ägare till en fungerande iPhone, eller har du en iPod Touch, så kommer här en bra nyhet. Google har så här dagen innan MacWorld-mässan lanserat en ny version av iPhone-gränssnittet av sin mobila site. Med Safaris fina gränssnitt, den stora displayen samt multitouch-navigeringen så är det en ren fröjd att använda sig av skräddarsydda versioner av Google Search, Gmail, Docs, News, Maps, Reader mm.

Bland nyheterna i den nya versionen hittar vi bl a:

– Möjlighet att välja exakt vilka Google-tjänster som ska visas i menyraden, och vilka som förpassas till rubriken ”More”.

– Införandet av AJAX-funktioner (se nedan).

– Gmail och Kalender ska upplevas som betydligt snabbare eftersom sidor laddas i förväg, t ex så laddas de senaste mailen i sin helhet så de kan öppnas direkt när man klickar på dem i inkorgen.

– Auto-komplettering när man skriver mailadresser i Gmail.

– Ny design av menyraden.

Enligt Google ska det nya gränssnittet visas bara man går till www.google.com med sin iPhone eller iPod Touch, men det har inte riktigt lirar på min svenska iPod Touch. Testa länken till den allmäna mobil-anpassade sidan om du har problem: http://www.google.com/m

Läs mer på Official Google Mobile Blog

Mer hos Ohsohightech

Comments are closed.


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin