Mac OSX 10.5.3 – Synka Adressboken med Google

Idag släpptes version 10.5.3 av Mac OSX med massor av små fixar av olika slag, och en av de intressanta nyheterna var en koppling till Google. Tidigare har det gått fint att synkronisera Adressboken i OSX med kontakterna man har i sitt Yahoo-konto, vilket säkert är kanon om man bor i exempelvis USA där många använder sig av Yahoos tjänster. Här i Sverige är det inte fullt så många som har ett konto (Flickr är väl det stora undantaget) men däremot är ju användandet av Google och alla deras otaliga tjänster mer utbrett. Nu går det alltså att synkronsiera Adressboken mot sina kontakter hos Google, vilket innebär att man även kan hålla kontakterna i sin iPhone eller iPod Touch uppdaterade mot Google.

Det hela är mycket enkelt. För att installera Mac OSX 10.5.3 så klickar man på äppel-menyn och väljer Programppdatering och installerar de uppdateringar som hittas. Starta sedan Adressboken, gå in på inställningar och bocka för Synkronisera med Google och fyll i dina användaruppgifter för ditt Google-konto. Klart!

Nu vill vi bara ha samma typ av koppling mellan iCal och Google Calender så blir vi på Ohsohightech ännu lyckligare Mac- och Google-användare.

Uppdatering 2008-05-29 08:31: Tyvärr visade det sig efter lite tester att det endast fungerar om man har en iPhone eller en iPod Touch, men alltid lika alerta Lifehacker har en lösning på det problemet.

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Mac OSX 10.5.3 – Synka Adressboken med Google”

 1. #1. Erik Pettersson den 28 maj 2008, kl 22:05

  Såja, mer Google-integrering vill vi ha. Använder själv SpanningSync för att koppla samman iCal och Google Calendar, men det kostar ju tyvärr en slant.

  Får testa adressboken när jag fått ner uppdateringen.

 2. #2. Ola den 29 maj 2008, kl 06:05

  Dom släppte ju en as bra sync (google alltså) mellan Outlook och gCal .. jag tror dom lurpassar lite på varandra google och apple .. hehe

 3. #3. Markus den 29 maj 2008, kl 07:05

  Jag uppdaterade precis nyheten med en mindre kul upptäckt, men Lifehacker har redan löst det problemet.

  Angående mer utförlig sync så har jag funderat på att testa på SpanningSync, BusySync eller något liknande men det har aldrig blivit av. Får testa Spanning någon dag helt enkelt.

 4. #4. Ann den 30 maj 2008, kl 00:05

  Som nybliven Mac-ägare är det grymt roligt att läsa om dessa tips. Ni verkar tipsa varandra om många bra grejer i Mac-communityt.

 5. #5. Åke Ekstam den 18 juni 2008, kl 15:06

  Jag har Mac 10.5.3 och adressbok 4.1.1 men kan inte hitta ”Synkronisera med Google”. Vad göra?

Vilka bloggar länkar till “Mac OSX 10.5.3 – Synka Adressboken med Google”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin