Nuevasync gör att Google och iPhone blir kompisar

Förra torsdagen fick jag min iPhone. Jag har stått emot länge och väntade in både Xperia och Google G1 innan jag bestämde mig. Jag har inte testat vare sig Xperia eller G1 men den sistnämnda försvann enbart för att den var så ful och att den inte släppts i Sverige. och när jag läste recensionerna på Xperia såg jag ord som ”seg” och ”laggig” och de orden skrämmer mig mycket mer än ”saknar MMS”. MMS är förövrigt jävligt 2003 ändå.

I vilket fall som helst älskar jag min iPhone. Apple har helt enkelt satt en ny standard när det gäller smartphones och man kan bara tacka och buga och se konkurrenterna komma ikapp och vi får en härlig konkurrens situation som alltid gynnar konsumenterna.

Just p.g.a av att min nästa telefon kanske kommer innehålla Android, Windows Mobile eller Symbian vill jag inte helt binda upp mig med Apple tjänster utan jag gillar att ha mina saker sprida mellan olika världar. Jag vill fortsätta använda Google för mail, kontakter och kalender och jag är helnöjd med Windows Vista som operativsystem.

Det är nu Nuevasync kommer in i bilden. Nuevasync fungerar precis som en Exchange server som du kopplar mot ditt Google konto och låter dig synkronisera precis som om Google vore ditt företags Exchange server. Vilket det i mitt fall är. Jag har kört Nuevasync i några dagar nu och det fungerar helt felfritt. Ändrar jag nåt i min Google Kalender så dyker ändringar upp efter några minuter på min telefon och det är samma sak med kontakter. Ska påpekas också att Nuevasync inte bara fungerar med iPhone utan att även Windows Mobile telefoner som naturligtvis också har stöd för Exchange.

Sa jag att tjänsten är helt gratis och även om siten är ful som stryk och inte fancy någonstans så är den funktionell och att sätta upp ditt konto går på några minuter. Jag gillar det här. Det är bara företag som gör dåliga produkter som försöker låsa in sina kunder. Och varken Google, Microsoft eller Apple gör dåliga produkter.

iGoogle, iWindows och iPhone = iLove

Länk: Nuevasync

Andra bloggar om: Nuevasync, Windows, Google, iPhone, Gmail, gCal, Google Kalender, Exchange, Synkronisera, Microsoft, Apple, Itunes

Mer hos Ohsohightech

6 kommentarer till “Nuevasync gör att Google och iPhone blir kompisar”

 1. #1. Daniel den 06 november 2008, kl 01:11

  Tack för bra tips!

 2. #2. rob den 06 november 2008, kl 15:11

  klarar den att pusha mail…går ej för mig

 3. #3. Ola den 06 november 2008, kl 15:11

  Nä, den verkar inte ha någon inställning alls för mail just nu. Vet faktiskt inte ens varför de har med det som en option.

 4. #4. Patrik den 13 november 2008, kl 21:11

  Nuevasync slår ihop alla mina Google Calendars till en kalender. Ska det vara så eller gör jag fel?

Vilka bloggar länkar till “Nuevasync gör att Google och iPhone blir kompisar”?

 1. Skaffa Gmail för din egen domän med Google Apps | Ohsohightech.se
 2. Synka kontakter & kalender med Google Sync för iPhone & Windows Mobile | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin