iPhone 3G dök som väntat upp

Få som läser teknikbloggar kan ha missat så har Apple haft sin stora utvecklarkonferens ikväll och där presenterades som väntat den nya iPhone. Den nya versionen av denna tokigt hypade telefon kommer ha 3G, GPS, Exchange (Activesync) stöd, Stand by på 300h, lyssna på musik i 24h och dessutom kommer den vara väldigt billig, cirka 1300:- (Läs mer om priset i kommentarerna, osäkra rykten det här).  Jag är faktiskt mycket imponerad .. ska bli intressant och se hur Sony Ericsson, Nokia och olika Windows Mobile ska hantera det här. Jag vill ha en iPhone iallafall. Mums.

Exakt när den kommer till sverige har jag inte luskat upp men den släpps i USA en 11 Juli så förmodligen dyker den upp under sommarn här. Då är det Telia som gäller som vi tidigare berättat.

Ni kan läsa mer på en massa olika ställen

På svenska

Aftonbladet
IDG

På Engelska

Lifehacker
Apple

I övrigt så var det väl inte så mycket spännande som Apple gick ut med. De kommer patcha upp sin .Mac tjänst och kalla de för MobileMe istället. Jag ska försöka få Markus att skriva ett längre inlägg i dagarna men han befinner sig just nu nånstans i centrala europa och ska se på fotboll så det kanske blir lite svårt :)

Update #1

DN bekräftar att iPhone kommer börja säljas i Sverige den 11 Juli. Det står inget om priset men vad jag minns igår så sa Apple att det skulle vara ”Samma pris över hela världen”.

Läs mer på DN

Update #2

Lifehacker har nu skrivit lite av en sammanställning med vad som dom älskar och vad dom hatar med telefonen.

Andra bloggar om: iphone, apple, mac, MobileMe, gps

Mer hos Ohsohightech

13 kommentarer till “iPhone 3G dök som väntat upp”

 1. #1. Peter Nordstrand den 09 juni 2008, kl 22:06

  Det är den 11 juli som gäller även i Sverige. Notera också hur rätt jag hade i förutsägelserna på min blogg. Jag är mycket nöjd.

 2. #2. Mattias den 09 juni 2008, kl 22:06

  Jag funderar på att köpa denna, istället för att laga min nokia.

 3. #3. rOBBAN... den 09 juni 2008, kl 23:06

  Hej!
  När den nu kommer hit och skall säljas av Telia, vilka kriterier gäller då?
  Samma pris Världen över, …kommer Telia slänga till med tvångsabonnemang, operatörslåst, m.m. som de brukar göra eller kan jag bara stega in i affären och köpa den rakt av utan krusiduller för si sådär 1300 kr???

  Mvh
  rOBBAN…

 4. #4. Annarki den 09 juni 2008, kl 23:06

  Ja, jag har ocksa en liten fraga som jag hoppas att nagon kan hjalpa mig med… Befinner mig i USA och vet att det ar mycket billigare att kopa telen har. Vet nagon om en USA-kopt telefon fungerar i Sverige, eller ar den last?

 5. #5. Pop den 10 juni 2008, kl 00:06

  Kan man inte använda sina 1300kr till något bättre? Det räcker till en sistaminuten till något land man aldrig varit i.

  http://xpopx.b-s.se/iphone-gor-manniskor-olyckliga/

 6. #6. Robin den 10 juni 2008, kl 01:06

  Kan ju fan inte stämma att den ska kosta 1300 spänn upplåst????

 7. #7. Ola den 10 juni 2008, kl 07:06

  @Peter: Ja, det var snyggt måste jag säga :)

  @Robban: Jag är rätt säker på att den kommer vara låst. Men den går väl säkert låsa upp på samma sätt som de man köper från USA. Förmodligen är anledningen till det billiga priset att den blir subventionerad av operatörerna. Apple är inga knäppskallar.

  @Anaraki: Jag har ingen aning om den nya men den gamla iPhonen har det inte varit några problem att låsa upp.

  @Pop: Om vi redan är olyckliga då? :) Eller så kanske man har råd med en resa och en iPhone.

 8. #8. Thomas den 10 juni 2008, kl 07:06

  Vet inte var summan 1300Kr kommer ifrån?

  199 Dollar motsvarar i dagsläget ca 1192Kr plus moms då vilket gör att luren hamnar på omkring drygt 1400Kr plus Telias priser vilket gör att jag tror att den billigaste modellen kommer att kosta typ 1795Kr plus att telefonen kommer låst till ett abonnemang som innebär att du har en fast månadsavgift på minst 500Kr/månad i minst 24 månader.

  Skall man köpa den olåst så ramlar den nog loss på en 5 – 7 tusen kronor i minstingutförande.

  Apple tar igen på karusellen vad man förlorar på gungorna.

  Jag välkomnar prisförbättringarna men inte minst teknikförbättringarna som gör den unik eftersom den har ett användarvänligt gränssnitt som vida överträffar konkurrenterna… än så länge.

  Man skall komma ihåg att Apple har givit sig in i ett område där konkurrensen är via intelligentare än Microsoft och att segrarna kommer att ätas upp av de andras korrigeringar i sortimentet.

  Jag är dock ett Apple-fan och jag vill ha den nya telefonen igår!

 9. #9. Ola den 10 juni 2008, kl 08:06

  @Thomas: Intressant .. men kommer den verkligen vara Telia låst? Jag menar de som köper en iPhone i USA där den väl är låst för AT&T betalar väl knappast nån avgift? Eller är det så att man kan välja om man bara vill ha den operatörslåst utan bindningstid och då får den dyrare. Jag är lite för dålig på detta för att uttala mig för mycket .. får hoppas Markus kan lägga en kommentar som äger en iPhone och påstår sig veta ALLT om iPhone ;)

 10. #10. Peter Nordstrand den 10 juni 2008, kl 09:06

  Hej igen,

  Angående operatörslåsning. Telia har ju ännu inte sagt någonting om detta, men vi kan få vissa ledtrådar genom att titta på hur de kommer att göra i USA. Där kommer man att vara tvungen att köpa ett abbonemang redan i butiken. Att låsa upp telefeonen blir då inte alls lika lönsamt eftersom man måste binda sig för ett abbonemang vid köpetillfället. Det kommer nog att sätta en rejäl propp i marknaden för upplåsta telefoner.

  En rimlig gissning är att Telia kommer att göra detsamma.

  Förklaringen är naturligtvis att en stor del av kostnaden för iPhone kommer att bäras av operatören, som då behöver ta igen på kungorna vad de förlorar på karusellerna.

  Vänligen,

 11. #11. Martin S. den 10 juni 2008, kl 12:06

  För den som vill se enminutsversionen av stevenoten: http://www.mahalodaily.com/2008/06/10/md139-steve-jobs-wwdc-keynote-in-60-seconds/

 12. #12. amanda den 15 september 2008, kl 10:09

  mogi säljer sin iphone, vill du fortfarande ha en så kan du ju emaila henne med ett bud till mogiblogg@hotmail.com :)

Vilka bloggar länkar till “iPhone 3G dök som väntat upp”?

 1. Scary Marys blogg – Scary Marys blogg

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin