En uppdatering om Ohsohightech och AlternativeTo

Som ni har märkt har det varit väldigt tyst på Ohsohightech den senaste tiden. Framförallt beror detta på att vi lägger massor av tid på vår site AlternativeTo.net. När vi lanserade AlternativeTo i April 2009 så visste vi att vi hade en byggt en grym sida som hade potential att bli stor. Men vi var faktiskt inte riktigt förberedda på hur stor den har blivit.

Knappt en månad efter vår lansering så skrev bloggen Lifehacker om sidan. Detta gav otroligt mycket publicitet och massor av besökare. Ett år senare kan vi stolt konstatera att vi förutom Lifehacker har blivit omnämnda av bl.a Readers Digest, PC Magazine, BBC News, NyTeknik, The Gadget Show, VG.no, Tekzilla, , MacBreak Weekly, GP.se, HD.se, MacWorld och en väldig massa andra webbsidor/tidningar/tv-program på spanska, tyska, persiska, mandarin, arabiska, portugisiska, franska osv. AlternativeTo har idag 15.000-18.000 unika besökare om dagen och den kurvan går stadigt uppåt. Mellan 8.000 och 10.000 av dessa besökare kommer direkt via sökningar på Google. Bara under maj hade vi nästan en halv miljon unika besökare.

Vi har stora planer för AlternativeTo i framtiden och vårt nästa stora projekt är att bredda sidan. Vi vill kunna hitta alternativ till annat än bara programvaror som t.ex webbsidor, spel och prylar. Om ni vill veta mer om AlternativeTo och ha koll på vad vi håller på med där så följ gärna @alternativeto på Twitter eller prenumerera på blog.alternativeto.net.

Ohsohightech då?

Ohsohightech har funnits i 2½ år och bloggen startades genom att jag och Markus ville ha någonstans att skriva snabba tips och nyheter både riktat till varandra och till våra vänner och bekanta. Med tiden så blev vi mer och mer seriösa och detta peakade lite med Markus mastodontinlägg om Twitter som fortfarande är Sveriges bästa guide till fenomenet Twitter. Vi har också alltid velat sticka ut med Ohsohightech och inte bara skriva tråkiga artiklar om virusprogram eller bara repetera något PR-utskick med våra egna ord.

Samtidigt ska man komma ihåg att Ohsohightech är ett hobbyprojekt och som alla andra hobbyprojekt går aktiviteten upp och ner. Den senaste tiden har vi som sagt varit väldigt inaktiva men helt plötsligt kan vi sätta fart och skriva en massa nya inlägg. I framtiden kommer vi förmodligen att försöka skriva mer korta inlägg med betraktelser kring IT-världen. Vi får se helt enkelt! Om ni inte kan få nog av oss så skulle jag rekommendera att ni följer oss på Twitter (@olaj och @raawmarkus) där vi varje dag skriver mer eller mindre läsvärda saker för teknikintresserade. Ett generellt tips är att lägga till Ohsohightech i era RSS-läsare så behöver ni inte gå in och kolla läget gång på gång utan får inläggen serverade när de väl skrivs.

Gör vi något mer kul?

Om ni använder en iPhone eller iPad och vill ha lite koll på vad som händer kring dessa plattformar så driver Markus bloggen iPhoneUpd där även Joakim (@kn3pp) hjälper till och skriver. Ola och @daviden har en liknande blogg om Android som vi kallar för AndroidUpd. Under vintern har dessutom Ola hjälpt Fazer att bygga sidan Hemmakonditor.se som är en tävling för folk som gillar att baka.

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “En uppdatering om Ohsohightech och AlternativeTo”

 1. #1. Jimmy Schön den 02 juni 2010, kl 19:06

  Kul höra av er har er på RSS sedan länge, förbannat skoj att alternitiveto går så bra även om jag såklart saknar ohsohightech ;). Blir att följa er på twitter även iPhone och Android bloggarna ska spanas in :)

 2. #2. Jonas Lejon den 02 juni 2010, kl 20:06

  Grymt! Det förtjänar ni. AlternativeTo gillas skarpt

 3. #3. Ola den 02 juni 2010, kl 22:06

  Jimmy: Tackar så mycket!

  Jonas: Tack! Håller koll på dig också :)

 4. #4. bakeman den 03 juni 2010, kl 11:06

  Även om jag var motsträvig till en början så följer jag er, och ett femtiotal andra, via Google Reader, tack vare tips på Ohsohightech.se

  Tack för det tipset!

 5. #5. Peter Carlberg den 03 juni 2010, kl 15:06

  En sida om Symbian programvara vore trevligt

Vilka bloggar länkar till “En uppdatering om Ohsohightech och AlternativeTo”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin