Det bästa hitills under 2009

I slutet av 2008 skrev vi ett inlägg där vi sammanfattade hela 2008 och länkade till våra mest populära inlägg. Vi hade tänkt att försöka göra liknande inlägg nångång i kvartalet men tyvärr har det inte blivit av under 2009 framförallt p.g.a AlternativeTo som tagit mycket fokus. Men idag fick jag för mig att skriva ihop ett inlägg och satte mig och letade i våra arkiv efter det mest läsvärda artiklarna vi skrivit 2009.

Vad är Twitter och hur använder med det?

im-huge-on-twitter-teeI början av 2009 när hypen kring Twitter hade börjat nå den breda massan satte sig Markus ner och började skriva ett inlägg om ämnet. Han spenderade sedan en massa timmar på detta inlägg och det märks. Inlägget blev snabbt Sveriges populäraste artikel om Twitter och ett tag kändes det som att varannan blogg som skrev om Twitter länkade till inlägget. Det är fortfarande aktuellt så behöver du en genomgång av Twitter så blir det inte bättre än såhär.

Mappen är död, Länge leve taggen

När hårddiskarna blir större och folk lagrar mer och mer på sina datorer så är det dags för oss att börja tänka bortom mappar och kataloger. Jag försöker förklara varför taggar fungerar bättre än kataloger.

Att marknadsföra en blogg eller webbsida

De flesta som har en blogg eller någon annan typ av webbsida vill ha så många besökare som möjligt. Antingen för att tjäna pengar på det eller bara för att få sitt ego tillfredsställt. I vilket falls om helst så försökte jag skriva ner mina bästa tips på att få fler besökare utan att för den saken skull ”sälja sig” eller tumma på sin integritet.

Podcasts – Information och tips och Fler tips på bra Podcasts

Både jag och Markus är stora konsumenter av Podcasts. I detta inlägg så förklarar vi hur det fungerar med iTunes och tipsar om våra favoritprogram. Markus har även skrivit en uppföljare på detta inlägg där du kan få ännu fler tips på bra program att lyssna på.

Gmail för din egen domän med Google Apps

gmail-logo-google-tmGoogle Apps är en av de ”cloud tjänster” som det pratas mest om. I detta inlägg gör vi ett försök att visa hur man själv kan sätta upp en helt egen IT infrastruktur på några timmar. Ett måste för alla småföretagare med tight budget men som ändå vill ha en proffsig lösning.

Gmail är mer än bara en webbmail

Ännu mer inlägg om Gmail. Många ser Gmail som en vanlig Webbmail men faktum är att det är mycket mer än så.

Clicky: Roligare statistik än Google Analytics

Vi hittade Clicky i våras och sedan dess använder vi det fullt ut. Personligen så är jag ingen statistik verktyg expert som grottar ner mig i mål och kampanjanalyser. Men Clicky är helt enkelt mycket roligare än Google Analytics. Helt klart värt några dollar i månaden.

Push Notifications för iPhone och varför mobiloperatörerna borde vara rädda

Markus pratar om varför Push Notifications för iPhone är en stor grej. Rent tekniskt behöver vi egentligen bara datatrafik från teleoperatörerna nuförtiden.  Telefoni kan man sköta lika bra med Skype och Push gör att Twitter/Facebook och liknande helt kan ersätta SMS.

Lagliga alternativ till fildelning

De flesta av oss vill inte piratkopiera. Vi vill ha fler och bättre lagliga alternativ som Spotify, Hulu och Voddler. Vi får hoppas att makthavarna i nöjesbranschen fortsätter att lyssna på oss.

HTML5 – Vägen mot en plattformsoberoende framtid?

Med den nya standarden för HTML kommer massor av nya funktioner som gör att vi kanske kan göra oss av med många av de pluginsen som Flash och Silverlight vi använder idag.

Sist men inte minst går Lisa igenom hur man Twittrar när man inte har en Smartphone

Efter att X antal personer sagt saker som ”Jag kan inte twitpica, jag har ingen iPhone” och liknande så slog Lisa slag i saken och skrev ett inlägg där hon förklarar hur man gör för att Twittra men en helt vanlig sketen Sony Ericsson.

Någon som vill hjälpa till?

Om du är intresserad av att skriva ett gästinlägg för Ohsohightech hade vi tyckt det varit riktigt kul. Maila oss på info@ohsohightech.se och berätta vad du vill skriva om. Bifoga gärna lite referenser till saker du skrivit tidigare.

Länk: Läs också Ohsohightech sammanfattar 2008.

http://ohsohightech.se/push-notifications-iphone/

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Det bästa hitills under 2009”

Vilka bloggar länkar till “Det bästa hitills under 2009”?

  1. Delade grejer & kommentarer / 2009-08-31 | You. Me. We.
  2. Noterat | Den digitala parkbänken

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin