Letmeknow – push notifications från RSS-flöden mm

Letmeknow screenshotVi har skrivit en del om push notifications, dvs möjligheten att få meddelanden skickade till sin iPhone utan att behöva ha ett visst program igång. Det beror mycket på att jag och många med mig är stora förespråkare för upplägget att informationen man är intresserad av ska komma till mig istället för att jag ska behöva jaga den. Mina viktigaste ”inkorgar” har länge varit en RSS-läsare samt min mailadress men på senare tid har push notifications till iPhone lagt till en ny dimension för snabba notifikationer som t ex nya inkommande meddelanden på MSN eller att någon skrivit till/om mig på Twitter.

Utbudet av applikationer som har stöd för push notifications är inte enormt och något jag har saknat sedan iPhone fick push-funktioner är att kunna få notifikationer baserade på RSS-flöden vilket öppnar upp för en massa möjligheter. Nu har jag hittat en applikation som gör just detta och det fungerar fint!

Letmeknow iconLetmeknow kostar några tior men för det priset får man notifikationer (brickor, pop-up rutor och ljud, man väljer själv vilka man vill ha) för upp till fem olika typer av källor. Genom att lägga till RSS-flöden kan man skapa notifikationer för i princip var man vill men det finns även andra enligt mig intressanta saker, t ex YouTube, Twitter, bevakning för när en webbsida ändras, eller om man har en server så kan man få meddelanden om den skulle gå ner samt när den kommer upp igen. Det finns även stöd för CraigsList, aktier och vädervarningar, men det verkar inte riktigt fungera i Sverige.

Programmet kollar av de här källorna ungefär en gång i kvarten men man kommer snart kunna köpa till nya funktioner via in-app purchase. Exempelvis feminutersintervall samt möjlighet att ha fler källor än fem.

Ett tips: Om du har en folder i Google Reader som du skulle vilja ha pushad till telefonen så går det utmärkt att skapa ett RSS-flöde genom att gå in på Settings > Folders and Tags och ställa den aktuella foldern till public. RSS-flödet hittar du genom att gå till Show details när du är inne på den aktuella foldern i vanliga Reader-vyn.

Mer information & länkar:

Andra bloggar om: push notifications, iPhone, App Store, Letmeknow, RSS

Mer hos Ohsohightech

1 kommentar till “Letmeknow – push notifications från RSS-flöden mm”

  1. #1. niilo alhovaara den 03 september 2009, kl 05:09

    Apropå att publicera en folder med feeds i GoogleReader – är det någon principiell skillnad mellan detta och att använda ‘Bundles’ i reader? Har inte blivit klok på detta.

Vilka bloggar länkar till “Letmeknow – push notifications från RSS-flöden mm”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin