Fler tips på bra podcasts

För några månader sedan skrev vi ihop en introduktion till podcasts och både Ola och Markus tipsade om våra egna favoritprogram. Jag lämnade vissa favoriter utanför listan den gången och har även börjat lyssna på en del nya podcasts sedan dess och därför kommer här en uppföljande genomgång med några fler tips. Om jag känner Ola rätt så är det inte helt uteslutet att han fyller på med sina senaste tips framöver.

podcast_3_3net@night
Vi skrev en del om Leo Laporte och hans olika shower i vårt förra inlägg om podcasts och det här är ett annat riktigt bra program från TWIT-nätverket med inriktning på webben. Till sin hjälp har Leo Amber MacArthur och ofta intervjuas en tredje person i programmet. I det senaste avsnittet jag lyssnade på var det t ex Jason Fried från 37signals som utvecklat bland annat Basecamp.

twistThis Week In Startups
Markus och Olas nya favorit i iTunes-biblioteket! Mannen man antingen älskar eller hatar, Jason Calacanis, har varit inblandad i en hel del intressanta webbprojekt genom åren och i den relativt nystartade podcasten This Week In Startups delar han med sig av erfarenheter och tips. TWIST (som han vill se det fortkortat) spelas in på fredagskvällar svensk tid och man kan självklart se sändningen live på nätet. En poäng med att följa det hela live är att man då får chansen att vara med och tipsa och tycka till genom att posta meddelanden på Twitter med hashtaggen #twist. Jason väver in kommentarer från Twitter på ett mycket bra sätt och får på så sätt också direkt feedback på vad folk tycker om de olika inslagen i programmet. Han fick låna namnet ”This Week In…” av Leo Laporte och snart kommer även ”This Week In Advertising” som vi på Ohsohightech ser fram emot mycket!

tekzillaTekzilla
Videopodcast som ingår i Revision 3-nätverket där det också finns många andra högkvalitativa podcasts att kolla in. ”Internetstjärnorna” Veronica Belmont och leder programmet som består av dels längre shower en gång i veckan och dagliga kortare program med snabba tips för Mac, Windows och webben. Välproducerat och proffsigt med relevanta genomgångar av det senaste från dator- och webbvärlden. En extra rolig detalj är att vår webbtjänst AlternativeTo var med i programmet som ”Website of the week” för ett tag sedan.

logoEvernote Blogcast
Är man som jag insnöad på programmet Evernote, ett fantastiskt program för att hantering av anteckningar mm, så är den här podcasten riktigt intressant. Tre anställda med olika bakgrund går igenom planer för utvecklingen av programmet, nya funktioner och tips på användningsområden. Betydligt roligare än det låter faktiskt.

Eftersom det är semestertider och allt här i livet inte kretsar om internet och teknik så passar jag på att tipsa om tre stycken svenska godbitar på helt andra ämnen.

562364_760_160Sommar i P1
Ett självklart inslag i den svenska sommaren och för mig starkt förknippat med lata dagar i hängmattan på semestern. Mer eller mindre kända svenskar får en timme på sig att prata om vad de vill. Förmodligen känner alla till programmets existens men någon kanske hade missat att man kan prenumerera och lyssna när man själv vill det?

Femkommanoll.tvFemkommanoll.tv
Videopodcast på svenska med full fokus på öl. Väldigt insnöat och skönt med många bra tips av två pålästa grabbar.

417325_356_70Fotbollsarena Radiosporten
Ett måste för alla fotbollsintresserade. Riktigt seriös och bra genomgång av det som händer i de stora ligorna ute i Europa, Allsvenskan (nej Allsvenskan räknas inte till de stora ligorna), landslaget mm. Mycket underhållande programledare som gett mig många skratt trots att detta inte på något sätt är en podcast med humorinriktning. Sveriges Radio levererar – igen!

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Fler tips på bra podcasts”

Vilka bloggar länkar till “Fler tips på bra podcasts”?

  1. #SSWCrunch är webshowen som gör allt rätt | Ohsohightech.se
  2. Det bästa hitills under 2009 | Ohsohightech.se
  3. Tips på intressanta podcasts om teknik (del 4) | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin