Tips på intressanta podcasts om teknik (del 4)

Ett återkommande ämne som ligger både Markus och Ola varmt om hjärtat är podcasts, och då i första hand de inriktade på teknik. I vårt första inlägg på ämnet berättade Ola om hela podcast-konceptet samtidigt som vi båda tipsade om sammanlagt nio olika teknikpodcasts. De flesta av dem finns fortfarande kvar och håller en hög klass så det inlägget är helt klart fortfarande intressant läsning.

I del två skrev jag om ytterligare sju podcasts varav några få låg utanför genren teknik. Även bland de tipsen finns majoriteten kvar och fortsätter leverera. Inlägg nummer tre handlade enbart om svenska Sweet Sunday Web Crunch (#SSWCrunch) som efter ett långt uppehåll nyligen kommit igång igen med förstäkning och nya gäster. Bättre än någonsin faktiskt så missa inte.

Totalt 17 podcasts har vi alltså tipsat om hittills och här kommer tre nya:

The Talk Show

John Gruber, kanske mest känd från Daring Fireball, och Dan Benjamin sätter sig en gång i veckan ned och diskuterar det senaste som har hänt inom teknikindustrin. Stort fokus på Apple och deras produkter iPhone, iPad och Macbooks men även mycket annat avhandlas. Som de flesta andra podcasts producerade i USA så ses allt ur amerikansk synvinkel vilket innebär en del snack om AT&T, Verizon och till och med lite baseball. Låt dock inte detta avskräcka dig för om du är ens lite intresserad av Apple så finns det få som har lika bra koll som John Gruber och The Talk Show är allt som allt en riktigt bra podcast.

iPad Today

Leo Laporte är ett namn som dykt upp på Ohsohightech vid ett flertal tillfällen och när det nu är dags för nya podcast-tips så vore det nästan konstigt om han inte hade kokat ihop något nytt spännande koncept sedan sist. Denna show är inte för alla men för de som importerat en iPad och ständig är på jakt efter nya program och spel att konsumera i årets mest hypade teknikpryl så är detta en bra podcast att följa. Programledare är Leo själv tillsammans med Sarah Lane och showen finns både i video- och ljudversion. Varför inte se den direkt på din iPad?

Startups For The Rest Of Us

Jag har plöjt igenom mängder av podcasts, bloggar, böcker och artiklar om startups, entreprenörskap, företagande och liknande. Det är ju trots allt lite det Ola och jag håller på med med bland annat AlternativeTo och jag vet att många som följer oss också bygger saker på webben och har samma behov av tips på hur man minimerar misstagen och lär sig göra rätt saker på rätt sätt. Ofta när de här ämnena behandlas så blir det enligt mig väl storslaget och lite överdrivet och därför blev jag väldigt glad när jag hittade denna podcast av Mike Taber och Rob Walling. Titeln säger det mesta och här handlar det om killar som vet vad de snackar om men som verkar stå med båda fötterna på jorden och de leverar det ena vettiga tipset eller tänkvärda citatet efter det andra. Rekommenderas varmt!

Vad har vi missat? Som vanligt så tar vi mer än gärna emot era tips på vad ni lyssnar och tittar på i datorn, mobilen eller tableten. Kommentera gärna!

Mer hos Ohsohightech

Comments are closed.


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin