Lifehacker skriver om AlternativeTo!

Ni som följt med Ohsohightech vet hur mycket jag och Markus gillar Lifehacker. När vi startade Ohsohightech för mer än ett år sedan så sa vi  att vi ville bygga en Lifehacker på svenska minus DIY artiklarna.

Igår om vår nya site AlternativeTo och även om det kan låta löjligt är det lite av en dröm som besannas. Om vi var ett band hade det varit som att bli hyllade av NME eller nåt :)

lifehacker-alt2

Något som känns extra kul är att de inte bara skrev om oss utan det är samtidigt en av de absolut mest populära inläggen de senaste dagarna.

Hur klarar sig våra servrar?

Många frågor på Twitter om våra serverar står pall för anstormningen av alternativ hungriga användare och svaret är att det fungerar. Jag satt på en pub och kollade på fotboll igår när jag (statistikjunkie som jag är) kollade statsen och såg att det gått upp med 1000 besökare från senaste jag kollade (30 min tidigare hehe) och såg då att Lifehacker hade skickat 800 av dessa. Markus som var hemma sa att siten gick slött och det var bara för mig att åka hem och bevaka och fixa (Som tur är så vann United med 0-1 fast att jag inte tittade). Vi var tvungna att stänga av Whoa.nu (som ligger på samma server) i några timmar för att lätta lite på trycket och efter det så gick det ganska bra.

Och det har varit samma visa idag. När amerikanarna vaknade vid 13-14 tiden idag så började det gå långsamt och vi fick hoppa in och stänga av whoa igen. Jag ber om ursäkt till alla som besöker siten men whoa har funnits på samma ställe i snart 10 år och kommer förmodligen finnas där 10 till. Någon dag hit och dit spelar ju inte så stor roll.

För er som är nyfikna på hur många besökare som Lifehacker ger så har vi från domänen Lifehacker.com fått 16,467 unika besökare. Detta är på mindre än ett dygn och detta räknar inte med RSS läsare och dylikt som ligger utspridda på lite olika domäner. Totalt sedan Lifehacker skrev om oss har vi haft cirka 50.000 besökare. Och bounce-raten är också väldigt låg. Varje besökare kollar ungefär 8 sidor innan de går vidare. Vilket är en mycket hög siffra.

Nu kör vi vidare!

Nu är det bara digg och Leo Laporte kvar sedan har väl de flesta av ens våta IT-drömmar gått i uppfyllelse :) Det ska bli mycket spännande att se vad denna hetsen kommer att ge för Page Rank på Google.

Och sist men inte minst. Vi kommer snart börja skriva artiklar på Ohsohightech igen. Men som ni förstår är det just nu lite mycket.

Länkar: , Vårt första inlägg om AlternativeTo, TkJ intervjuar Ola om AlternativeTo

Andra stora bloggar som skrivit om AlternativeTo

Och många många fler .. .. det känns lite sjukt.

Mer hos Ohsohightech

14 kommentarer till “Lifehacker skriver om AlternativeTo!”

 1. #1. blizzle den 16 april 2009, kl 18:04

  det går bra nu kompis! njut!

 2. #2. Marcus den 16 april 2009, kl 20:04

  Stort grattis till framgångarna!

 3. #3. Bacon den 16 april 2009, kl 21:04

  Känns inte riktigt som Ohso drar lika rikligt med folk…

  …men det är klart att det är svårt att hålla flera sådana här skutor flytande på samma gång. Ni får gå en runda efter investerare samt anställa ett tjog finniga studenter, eller? Frågedelen har stor potential, tycker jag.

  Grattis, i övrigt.

 4. #4. TkJ den 17 april 2009, kl 08:04

  Stort grattis! Skitkul! :D

 5. #5. Martin S. den 17 april 2009, kl 08:04

  Riktigt fint jobbat! Hårt jobb lönar sig :)

  Bra sajt med.

 6. #6. Manou den 17 april 2009, kl 22:04

  Grattis grabbar! Ni förtjänar det, AlternativeTo är en grym tjänst. Jag var en av de första att skriva att den har alla ingredienser för att bli stor. Hoppas att framgången fortsätter

 7. #7. Ola den 18 april 2009, kl 20:04

  Tack!

  Det är ju förstås hur kul som helst det här. Nu väntar vi bara på att google ska komma ikapp lite med sin Page Rank :)

 8. #8. Christian den 20 april 2009, kl 06:04

  Kul med många nya, nyfikna besökare! ”Kvaliteten” på besökarna verkar ju vara riktigt hög.

  Jag lyckades få 50 000 besökare via StumbleUpon en helg, men de vände i dörren. Det gav inget utslag i AdSense-intäkterna, tyvärr.

 9. #9. Ola den 20 april 2009, kl 21:04

  Christian: Wow .. 50.000 via Stumpleupon. Det låter galet :) Vad är det för site du har?

 10. #10. vision den 22 april 2009, kl 02:04

  efterfrågar en djupgående analys utav dom bästa plugin’s till wordpress. eran sida är bääääst.

 11. #11. vision den 22 april 2009, kl 02:04

  dessutom lite tips hur man integrerar sin blog med det nya sättet att surfa? :S

 12. #12. razmus den 08 maj 2009, kl 00:05

  Roligt att ni gjort en sån sida, haha. Så söker jag nästan alltid när jag ska hitta ”rätt program” även bland nya program. Om jag vet ett, men vill jämföra i den nischen. Känt program + alternative = urval ;)

 13. #13. Dgtlx.com den 20 maj 2009, kl 14:05

  Det är bara att lyfta på hatten och gratulera. Jag passar på att lägga in en länk till Linux-avdelningen på Dgtlx.com. Det smäller kanske inte lika högt som Digg.com, men som kineserna säger, en vandring på tusen mil börjar med ett endaste litet steg. ;)

Vilka bloggar länkar till “Lifehacker skriver om AlternativeTo!”?

 1. En uppdatering om Ohsohightech och AlternativeTo | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin