Använd din mobil till mer än att ringa och smsa

Då jag inte skrivit här innan vill jag börja med att ge en kort presentation. Jag heter David och har mer eller mindre alltid haft en förkärlek för smarta lösningar och ny teknologi. Har även nöjet att få jobba med detta på en av världens största mobiltillverkare, jag är alltså en av de lyckliga som ler hela vägen till jobbet. Markus och Ola lärde jag känna för många år sedan genom deras community whoa.nu, och nu blev jag tillfrågad om jag ville skriva ett gästinlägg – och här är vi nu.

Så, du har precis köpt din high tech-mobil med hundratals funktioner, men använder den fortfarande enbart till att ringa och smsa med – detta kunde du göra med din förra mobil också. I denna texten kommer jag gå igenom 5 st applikationer och tjänster som är värda att ta en titt på.

 

ZybZyb.com
Denna sida är verkligen användbar för oss som använder mer än en mobil, eller helt enkelt byter ofta. När jag började använda Zyb var det endast en sida för synkronisering av kalender, anteckningar och kontakter, nu har den växt till en hel community – vilket alltid är en trevlig utveckling. Jag använder helt enkelt denna sida för att spara mina kontakter på ett och samma ställe, byter jag mobil kan jag snabbt och lätt synkronisera kontakter och kalender från Zyb. Det finns stöd för en hel del mobiler, kolla om du kan använda det till din mobil här.

Mail2webmail2web.gif
Vi som har stöd för Exchange i våra mobiler (t.ex. nyare Sony Ericsson-, , samtliga windows mobile-telefoner osv.) kan nu skaffa en gratis Exchange-profil här. Vad är då bra med Exchange? frågar man sig. Jo, du kan synkronisera dina kontakter, anteckningar, kalender OCH email – dessutom stödjer Exchange pushmail. En tjänst som den här brukar i stort sett alltid kosta pengar, dock är denna helt gratis och fungerar förvånansvärt bra.

AirtimesAirtimes
Airtimes är ett sånt där litet program som man bara kan älska. Det är enkelt, det är litet och det gör sitt jobb utomordentligt bra. Frågan är; vad gör Airtimes? Det handlar enbart om tv-tablåer, rakt av. Airtimes installeras på din mobil (funkar det på din?), du väljer sedan vilka kanaler du vill se tablåer för, sedan uppdaterar du och vips – tablå för 7 dagar framåt i mobilen. Favorit- och kalenderfunktionen är riktigt bra och enkelt, du väljer helt enkelt sökord på dina favoritprogram, t.ex. Mythbusters. Dessa syns nu i en speciell ”favorit-sektion” i Airtimes, du kan även lägga till dessa i din kalender med alarm så att du inte missar dem.

InstangoInstango
Du har säkert sett reklamer från diverse operatörer att man nu kan använda MSN i mobilen, detta vill du också göra, men inte betala dyra prenumerations- avgifter för det. Instango är helt gratis och fungerar hur bra som helst, du är dessutom inte bara begränsad till MSN, du kan även ställa in GoogleTalk, ICQ, AIM och Yahoo!. Som om inte det var nog stödjer instango filsändning, RSS-feeds, mail-protokoll och en hel del annat smått och gott. En solklar applikation att ha på mobilen.

Opera mini
Behöver väl egentligen ingen närmare presentation, men jag måste verkligen ta med denna i minOpera Mini lista. Opera mini är antagligen det första jag laddar ner när jag får en ny mobil. Detta underbara lilla program fixar i stort sett alla webbsidor, det är snabbt, tar inte så stor plats och är framför allt gratis. Speciellt bra fungerar det på mobiler med touchdisplay, t.ex. HTCs och Sony Ericssons UIQ-mobiler. Det är inte iPhones Safari-känsla, men nära nog. Vi kan sammanfatta det såhär; din mobil är inte komplett utan Opera mini.

Om jag haft utrymmet hade jag säkert kunnat fylla ut hela sidan med tips. Fler och fler börjar förstå att tjänster och applikationer är det som gör en mobil intressant, och det kommer nya lösningar varje dag. Jag får hoppas att Markus och Ola gillat det de läst, så att jag får chansen att skriva fler inlägg.

Måste även lägga in en liten varning vad det gäller mina tips. Tyvärr tar operatörerna fortfarande ut hutlösa priser för datatrafik. Dock börjar det bli bättre även här, då vissa operatörer har väldigt förmånliga prisplaner för just datatrafik. Är du en hardcoreanvändare av applikationer som kräver internet-åtkomst rekommenderar jag starkt att baka in en extra dataprisplan i ditt abonnemang.

Länkar: Zyb, Mail2web, Airtimes, Instango, Opera mini

Andra bloggar om: Mobilt, Zyb, Mail2web, Airtimes, Tv-Tablå, TV, Mail, Exchange, Opera Mini, Instago, MSN, MSN Mobile, Sony Ericsson, Nokia, Windows Mobile, HTC

Mer hos Ohsohightech

4 kommentarer till “Använd din mobil till mer än att ringa och smsa”

 1. #1. Markus den 07 mars 2008, kl 13:03

  Grymt David! Jag vill pusha extra hårt för ZYB. Det finns ingen anledning eller ursäkt för att inte ha en backup på sina kontakter mm längre. Det är väldigt lätt hänt att man blir av med sin mobil på något sätt och har man då dem säkert förvarade på en server så är det otroligt enkelt och smidigt att få tillbaka dem när man har en ny mobil.

 2. #2. U-Nas den 08 mars 2008, kl 18:03

  Snyggt! Har redan släpat ner både ZYB och AirTImes. Klockrent båda två, även om det sistnämnda lär bli aningen dyrt i längden..

 3. #3. Arvid den 28 mars 2008, kl 10:03

  Oj, tackar så jättemycket för tipset om ZYB, det verkar ju skitbra!

 4. #4. partrik den 30 december 2008, kl 22:12

  man kan på windows live messenger gratis i mobilen om man är telenorkund och under 26 :p

Vilka bloggar länkar till “Använd din mobil till mer än att ringa och smsa”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin