Netvibes

Sedan internet dök upp för allmänheten nångång 93-94 så har det funnits s.k ”Startsidor”, eller portaler som var ett väldigt hypat ord back in the days. Vem minns inte ”Torget” och ”Passagen”?

Tack vara RSS tekniken finns idag helt nya möjligheter att bygga ihop din helt egna startsida. Den enligt mig absolut bästa startsidan på nätet är Netvibes. Jättarnas konkurenter som iGoogle, och my.yahoo.com ligger enligt mig långt efter. Även om alla sidor har mycket liknande funktionalitet så har Netvibes en del funktioner som sticker ut.

Se vad som är nytt

Ingen annan startsida har vad jag vet en funktion som gör att du ser vilka rubriker du inte läst (eller markerat som läst). Detta är en oerhörd fördel som jag inte förstår varför de andra sidorna inte har.

Lokalisering

Netvibes känner av att du är svensk och har väldigt mycket bra lokalt innehåll man kan lägga till. De flesta större medier, bloggare osv finns i netvibes basutbud (du kan självklart oxå lägga till egna rss-feeds). På de andra startsidorna jag har testat så är det bara stora medier representerat från sverige.

netvibes2008-01-29.png

Oberoende

Av naturliga anledningar så har iGoogle inte så bra stöd för att visa om du fått några nya mail på Hotmail. Självklart ser det likadant ut på Windows Live och Yahoo om man har nån av konkurenternas e-mail. Jag har testat och kolla hotmail på iGoogle och kolla min gMail på Windows live och inget av dom funka speciellt bra. På netvibes funkar alla stora webmails klockrent.

Kvalite

Siten andas kvalite ut i fingerspetsarna. Allt är snyggt och extremt flexibelt. Det står visserligen att siten är beta men sen google blev stora så har det gått inflation på det ordet och nuförtiden så känns det nästan som en kvalitestämpel att en site betraktar sig som beta.

Jag vill verkligen uppmana er som kanske inte har någon bra startsida alls eller som kör med någon av de storas startsidor att kolla in Netvibes.

http://www.netvibes.com/ och deras blog där det finns mycket matnyttigt om man vill fördjupa sig i sidans funktioner finns här http://blog.netvibes.com/

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Netvibes”

Vilka bloggar länkar till “Netvibes”?

  1. Ohsohightech.se − Folk tjatar om RSS, feed me!
  2. Netvibes Ginger! | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin