Håll ordning på disken: Var tog mina 750 gb vägen?

Köpte du en ny 750 gb hårddisk för några månader sedan? Trodde du att nu jävlar har jag utrymme att ladda ner hela internet om jag känner för det. Var du kanske lite slarvig när du packade upp de där DVD:erna och lämnade kvar alla rar filerna? Råkar du har 10 säsonger av Seinfeld liggande i någon mapp långt ner i hierarkin som du helt glömt bort? Hårdiskutrymme är lite som pengar. Hur mycket man än har så tar det alltid slut och man har alltid för lite av det.

Om du känner igen dig så fortsätt läs för jag har lösningen. Lösningen heter JDiskReport. Iallafall den lösningen jag föredrar. JDiskReport är ett program som helt enkelt scannar igenom hela din hårddisk och via pajdiagram, staplar, siffror och allt sådant berättar för dig vad som tar upp all plats. Efter en scanning av JDiskReport kommer du hitta de där taskiga TV-Ripparna du laddade hem och som du nu har på DVD osv.

JDiskReport

Det finns massor av konkurrenter till JDiskReport och egentligen så får alla olika varianter jobbet gjort. Det är mest en fråga om smak och känsla. Det alternativ till JDiskReport som jag helst håller fram är . Fördelen med Treesize är att det känns lite mer ”lightweight” (På svenska någon?). Men det innehåller å andra sidan mycket mindre funktionalitet än JDiskReport. Man kan också nämna WinDirStats. Jag lämnar över till er att bestämma vilka ni gillar bäst.

JDiskReport har också fördelen att det finns för OS X, Windows och Java (Alltså funkar det på Linux osv).

Länkar: JDiskReport, , WinDirStats

Andra bloggar om: JDiskReport, WinDirStats, Treesize, Diskutrymme, Hårddisk, Underhåll, Freeware, Verktyg, Windows, Java

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Håll ordning på disken: Var tog mina 750 gb vägen?”

 1. #1. Daniel den 03 mars 2008, kl 18:03

  Den här typen av program borde verkligen inte behöva ett installationsprogram. En enkel exe-fil borde göra susen tycker man.

  Lightweight borde enklast översättas till ”lättare” helt enkelt. I min mening.

 2. #2. Ola den 03 mars 2008, kl 18:03

  Får lite fel kopplingar till lättare. Vet ifan. Kanske bara för man är lite dataskadad som man associerar lightweight med ett lätt och smidigt program.

  Förövrigt så gillar jag inte riktigt program utan installation. Tycker det är rätt skönt att kicka igång en liten installation och få eventuella fil associationer osv. Iofs sköts det som i t.ex uTorrent fallet så funkar det ju bra. Fast det flesta program utan installations fil är ju typ gjort av nån linux wannabe som bara vill vara tuff, och så får men ett helvete med att lägga till shortcuts och associationer överallt hehe. Min åsikt.

Vilka bloggar länkar till “Håll ordning på disken: Var tog mina 750 gb vägen?”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin