Backup-programmet SugarSync som iPhone-applikation

Det är alltid lika roligt att börja dagen med lite goda nyheter. Ett av Olas och mina absolut favoritprogram, SugarSync, har nu släppts som iPhone-applikation! Programmet används i första hand för att göra backup av utvalda filer och mappar från en dator upp till SugarSyncs server, men den stora fördelen med SugarSync är att man även kan välja att sykronisera filer mellan flera olika datorer. Med t ex sina digitalbilder synkade till en annan dator samt till en server känner man sig rätt säker och det är ingen katastrof om en hårddisk kraschar eller laptopen blir stulen.

SugarSync är inte gratis utan man betalar en summa månadsvis, olika beroende på hur många gigabyte lagringsutrymme man vill ha möjlighet att använda. Det är eninvestering väl värd pengarna men det går att testa tjänsten gratis i 45 dagar så man har möjlighet att avgöra om det är ett program som känns helt rätt innan man börjar betala för sig.

Själva iPhone-applikationen kostar ingenting och jag testade precis att installera den och logga in med mitt befintliga konto. Det fungerade hur bra som helst och på två minuter satt jag med tillgång till alla mina filer, från två olika datorer, i min iPhone. Det går att antingen visa filerna i mobilen eller maila dem till valfri mailadress. En bild eller pdf visas upp, en mp3 spelas upp osv. Programmet hittas enklast genom en sökning på ”sugarsync” i AppStore.

Länk: Sugarsync

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Backup-programmet SugarSync som iPhone-applikation”

  1. #1. Olle den 28 augusti 2008, kl 13:08

    Vilken plan har du? Kan tänka mig att man vill ha några GB för sina foton och då kan det kosta duktigt gissar jag?

  2. #2. Markus den 29 augusti 2008, kl 11:08

    Olle: Jag började med lägsta men har ökat upp till 100 GB nu. Jag tycker det är värt pengarna främst för att det är en smidig backup som sker utan att man märker det, men framförallt att man kan ha synkroniserade mappar på flera datorer.

    http://www.sugarsync.com/products/sync_pricing.html

Vilka bloggar länkar till “Backup-programmet SugarSync som iPhone-applikation”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin