Evernote finns nu i öppen beta

Jag har i några månader kört ett trevligt program som heter Evernote. Evernote är ungefär samma sak som eller Google Notebook. Evernote är gratis till skillnad mot Onenote och det har fler funktioner än vad Google Notebook har.

Iallafall så är det alltså en applikation vars enda uppgift är att spara ner dina anteckningar. Varför inte använda notepad kanske du undrar?

 • Synka dina anteckningar mellan webben, olika datorer och mobila enheter
 • Tagga och organisera dina anteckningar
 • Klipp & Klistrar du en text från en webbsida så känner Evernote av det och lägger automatiskt en länk tillbaks till webbsidan.
 • Tar du en bild på t.ex en Whiteboard eller ett ”riktigt” anteckningsblock så känner Evernote igen bokstäverna och du kan söka på innehållet i bilden. Sjukt coolt. Den hade lite problem med min handstil med som ni kan se är den kanske inte den bästa i världen.
 • Lägga in ljud som notes. Dessa är inte sökbara dock. Vilket i och för sig inte skulle förvåna mig om dom kan lösa också.

Det är i vilket fall som helst en helt grym produkt att bara klipp & klistra in allt som du känner att du vill komma ihåg. Tyvärr finns det ännu ingen mobil klient för varken iPhone eller Java men jag skulle tro att dom jobbar ganska hårt på att fixa detta och då kommer jag nog verkligen att bli helt såld på Evernote.

Länk: Evernote

Andra bloggar om: Evernote, Anteckningar, Notes, OneNote, Google Notebook, Mobil, Mobile

Mer hos Ohsohightech

10 kommentarer till “Evernote finns nu i öppen beta”

 1. #1. Olle den 25 juni 2008, kl 09:06

  Har du testat Flock och den till synes eminenta anteckningsfunktionen som finns inbyggd? Jag testkör Flock och tycker det finns en hel del sköna ”sociala” funktioner som skulle kunna få mig att byta bråvvser.

  Anteckningsfunktionen är en av dem, som i Flock är drag-n-drop till en sidolist. Men Evernote verkar vinna på synk/tillgänglighet. Använder du desktopklienten? Det verkar vara oundvikligt va?

 2. #2. Ola den 25 juni 2008, kl 10:06

  Jo, Jag kör desktop varianten på både min mac och på pc. Det är ju om inte annat ganska mycket smidigare. Den lägger ju en extension i Firefox också så man kan göra ”Webclips” osv.

  Jag använder det dock inte så mycket till sånt utan droppas mest in såna där saker som jag inte vill glömma. Typ .. mitt lägenhetsnummer, nån bra SQL sats, nycklar till windows osv osv.

  Har installerat flock två – tre gånger men har varje gång känt att jag lika gärna kan göra det den gör med extensions i FF. Vilket är i princip vad den är väl?

 3. #3. Mary den 25 juni 2008, kl 10:06

  Jag använde Evernote mycket flitigt när jag körde Windows, verkligen ett jättebra program. Nu har jag det bara på min minnespinne…. Men du har rätt, många bra funktioner. Perfekt anteckningsprogram för föreläseningar också :)

 4. #4. Olle den 25 juni 2008, kl 10:06

  Saken är ju den att jag saknar ett anteckningsprogram i min dautavärld, och jag har alltid tyckt att Googles sort varit rätt keff. På väg att migrera till Mac och därmed webcam, vilket verkar vara en riktigt majjig funktion – fota och indexera text.

  Visst är mitt syfte med att installera Flock att återigen försäkra mig om att jag inte missar något. Men jag har faktiskt upptäckt sköna funktioner – t ex mediaströmfunktionen är skitball (men går säkert att hitta plugin till…).

 5. #5. moppedisco den 25 juni 2008, kl 12:06

  Alltid lika grymma tips från er.
  Keep up the good work!!

 6. #6. Bo den 25 juni 2008, kl 23:06

  Har haft den ett tag, dock har det inte blivit någon vana att man använt den. Till viss del kan det bero på att evernote i firefox inte funkar så bra för mig, den verkar krocka med ett annat tillägg jag har.

  För mig så känns det som att det går snabbare att spara i en vanlig textfil istället, men det kan ju vara en vanesak.

 7. #7. Henke den 11 juli 2008, kl 09:07

  Nu har Evernote kommit till iPhone

 8. #8. Ola den 12 juli 2008, kl 12:07

  Japp, och till Touch oxå .. as fett!

Vilka bloggar länkar till “Evernote finns nu i öppen beta”?

 1. 4 sätt att skapa web clips- klipp ut de delarna av en webbsida du vill spara! - Scary Marys blogg
 2. Vad installerar du på en ny dator? | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin