Nu ska Microsoft börja konkurera med Google Docs

PDC pågår som sagt i LA och igår skrev jag om Windows 7 som visades upp för första gången. Lite i skymundan så visade Microsoft även den nya Office versionen igår som just nu heter Office 14. Det som har hamnat mest i fokus är de nya webbgränssnittet som ser riktigt trevligt ut.

Det är Word, Excel, Powerpoint och OneNote som kommer att få webbversioner så även Evernote får se upp litegrann. Microsoft kommer att kalla detta för Office Web Applications och som vanligt när Microsoft är i farten så kommer det bli en total förvirring kring namnen Office Web Applications, Office Online och Office Live Workspaces. Jag är redan förvirrad iallafall. Varför inte bara ”Office Online”.

Vad kommer det kosta då? Enligt bloggen Read Write Web så kommer det finnas en drös olika varianter. Allt ifrån annonsfinansierat till licensiering för storföretag. Några priser verkar inte ha dykt upp än. Men det ska finnas en helt fri testversion tillgänglig senare i år. Om du är medlem på Office Live Workspaces så kommer du att bli tillfrågad om du även vill testa Office Web Applications.

Tekniskt så kommer web versionen av Office att fungera i alla stora webbläsare som Safari, Internet Explorer och Firefox. De nämner inte Opera och Chrome men Chrome bygger ju på samma motor som Safari och får man det att fungera i dessa webbläsare blir jag förvånad om det inte skulle fungera i Opera också. Silverlight kommer även användas i viss mån men ska inte vara något krav som jag förstått det.

Men en bild säger mer än tusen ord brukar man ju säga.

Powepoint

Powepoint

Word

Word

Excel

Excel

OneNote

OneNote

Som sagt var. Jag tycker det ser mycket imponerande ut och förhoppningsvis blir det billigt eller helt reklamfinansierat också. Vi får vänta och se. Read Write Web nämner också att om man är registrerad på Office Live Workspaces så kommer man få information om när Office Web Applications dyker upp.

Länkar: , ,

Andra bloggar om: Office, Office 14, Office Web Application, PDC, Microsoft, Google Docs

Mer hos Ohsohightech

Comments are closed.


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin