Organisera dina nedladdningar med µTorrent

uTorrent logouTorrent (Eller µTorrent som det egentligen heter, men det är så jobbigt att skriva) är enligt mig det absolut bästa programmet för att ladda ner saker via BitTorrent, iallafall för Windows. Tyvärr finns inte µTorrent för någon annan plattform än Windows vilket är lite tråkigt. Men det kanske kommer.

Nu till organiserandet, för oss som laddar ner mycket blir lätt standardmappen där man valt att lägga alla nya nedladdningar en röra av mappar och filer. Det grundläggande man kan göra för att få lite mer ordning är ställa in så att uTorrent automatiskt kopierar alla färdiga nedladdningar till en speciell mapp, då slipper man ha massa halvfärdiga nedladdningar som ligger och skräpar. Du hittar denna inställning under ”Nedladdningar” i inställnings dialogen.

uTorrent - Nedladdningsmappar

Etiketter

Ett annat mycket bra tips är att använda sig av uTorrents etiketter. Du kan tagga varje nedladdning med t.ex TV, Film, Spel, Patchar, Musik osv. Det fiffiga med detta är att det finns en inställning i uTorrent som heter ”Lägg till torrentfilens etikett till katalognamnet”, du hittar även denna inställning under nedladdningar. Detta gör att om du t.ex angett etiketten ”Musik” på något och har mappen ”C:\Download” som ”färdiga nedladdningar” katalog så kommer automatiskt din nedladdning hamna i katalogen ”C:\Download\Musik”.

[smartads]

Men säg om du t.ex vill ha det så att nedladdningar hamnar direkt i t.ex ”C:\Download\Tv\Svenskt” och ”C:\Download\Tv\USA”. Du kan bara ange en etikett per torrent men du kan döpa en etikett till Tv\Svenskt och då kommer din nerladdning automatiskt hamna där. Jag har t.ex en etikett som heter Musik\Nytt. Funkar grymt bra för mig.

Nedan kan de se hur du ställer in etiketter.

uTorrent - Etikett inställningar

Sedan kan du bara högerklicka på en torrent och välja Etikett. Du kan också välja etikett direkt i den där dialogen som dyker upp när man öppnar en torrent fil.

uTorrent - Sätt en etikett

Jag önskar bara att min lägenhet och mitt liv i allmänhet var lika organiserat och välskött som min dator, men man kan väl inte få allt :)

Länk: µTorrent

Mer hos Ohsohightech

19 kommentarer till “Organisera dina nedladdningar med µTorrent”

 1. #1. friktion den 14 mars 2008, kl 00:03

  uTorrent är skiten! (i positiv mening). Har dock aldrig stött på fenomenet vid installation som du nämnde (har installerat vid ett par tillfällen).. Trots att installationsfilen lagt sig på skrivbordet har uTorrent installerat sig i c./Program/etc. Men det kanske är något som de joxat med i senaste versionen?

  Har aldrig använt mig av ettiketter, men det var en bra grej! Ska testa på den när jag städat hårddisken =)

 2. #2. Nicklas den 14 mars 2008, kl 01:03

  På deras nerladdnings sida så står det att µTorrent fungerar under Wine vilket gör att man kan få igång den på de flesta plattformar om man vill.
  Annars så finns ju Transmission för Mac OS X, BSD och GNU/Linux, dock inte Windows.

 3. #3. Ola den 14 mars 2008, kl 07:03

  @friktion: Vet ifan vad jag fått det där ifrån, kanske var så det funkade i gamla versioner och så har jag bara fortsatt tro att det är så. Den har ju fortfarande en lite skum variant av installation .. t.ex är ju exe filen precis som en shortcut till programmet osv om man behåller den. Well .. det är sjukt bra program iallafall .. och 214k .. helt makalöst.

  @niklas: Ahh .. känner inte till Wine men såg på sidan nu att dom håller på med en version native till OSX. Känns ”sådär” att emulera APIer osv .. känns ju som Transmission isåfall är ett bättre alternativ.

 4. #4. Matiias den 15 mars 2008, kl 12:03

  Kom på just de där igår, helt själv, haha.
  Desutom är de väll inte så svårt att skriva µtorrent, knappen finns ju på tangentbordet. ;)

 5. #5. Ola den 15 mars 2008, kl 14:03

  Var? :)

 6. #6. Nicklas den 16 mars 2008, kl 22:03

  Alt Gr + M = µ

 7. #7. haze den 18 mars 2008, kl 13:03

  kör utorrent sen det var under 100kb stort och det är bäst! ;)

  synd bara att man inte kan ha olika ratio setting för olika etiketter. tex så vill man kanske inte seeda ihjäl sig på nått från tpb men sina priv trackers vill man kanske vara lite snällare ratio-wise.

 8. #8. Ola den 18 mars 2008, kl 14:03

  Haze: hade varit en väldigt trevlig funktion helt klart. Men som sagt .. 100 kb .. vad begär man ;)

 9. #9. sebb den 20 mars 2008, kl 11:03

  Det här med etiketterna funkar inte för mig.

 10. #10. Ola den 20 mars 2008, kl 14:03

  @sebb: Lite mer detaljer?

 11. #11. sebb den 28 mars 2008, kl 02:03

  Ola: Ja, alltså. Även om jag väljer en etikett så är det ingen skillnad, den hamnar som vanligt där den brukar utan etikett.

 12. #12. Ola den 28 mars 2008, kl 09:03

  sebb: har du gjort alla steg rätt då? Kryssat i rutan där att ”Lägg till torrentfilens etikett till katalognamnet” osv.

 13. #13. Sebastian den 31 mars 2008, kl 13:03

  För övrigt uttalas µ ”mju”. Det blir alltså fel ifall man skriver uTorrent istället för µTorrent :)

 14. #14. Elin den 28 oktober 2008, kl 19:10

  Jag har en liten fråga ang. uTorrent. När jag är inne på t.ex. piratebay och klickar ”Download this torrent” så sparas en liten ikon i min downloads-mapp. Jag måste därför gå in i mappen, dubbelklicka på uTorrent-ikonen för att den ska sätta igång med att ladda ner. Förut började uTorrent ladda ner filen direkt, men nu måste jag gå ”omvägen” genom mina mappar… surt! Hur fixar man detta? Har senase uTorrent, 1.8.1.
  Mvh, Elin.

 15. #15. Ola den 28 oktober 2008, kl 20:10

  Hej Elin!

  Det där beror nog snarare på din webbläsare att du valt där att ”Spara filen till hårddisken” och kanske kryssat i nån ruta i stil med ”Gör alltid detta” .. hmm. Du får nog gräva lite bland inställningarna för att fixa det :)

 16. #16. Oscar den 14 november 2008, kl 23:11

  Till Elin:

  Gå in på inställningar i utorrent (CTRL + P)

  Under fliken allmänt så klicka på: associera med .torrent filer

  Klart

 17. #17. Erik den 01 februari 2009, kl 02:02

  Tja!!

  Tänkte bara fråga om någon har ett svar till varför mitt utorrent 1.8.1 går så segt!!
  Har gjort bredbandstest och det är som det ska!
  Men jag har bra med seed på mina torrents men det går fruktansvärt segt:/

  Så snälla hjälp mej!!:D

  Mvh//Erik

Vilka bloggar länkar till “Organisera dina nedladdningar med µTorrent”?

 1. Ohsohightech sammanfattar 2008 | Ohsohightech.se
 2. Vad installerar du på en ny dator? | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin