Spotify går live!

Det dök upp ett pressmeddelande från Spotify nyligen där dom meddelar att de från och med idag går live med sin streamingtjänst som jag nyligen skrev om. De har skrivit avtal med ett antal stora skivbolag och kommer därför förhoppningsvis ge tillgång till den senaste musiken, jag testade att söka på Glasvegas nya skiva och nu fanns den där. Jippie!

Spotify kommer att ha en premiumtjänst för 99/kr i månaden där man får reklamfri tillgång till all musik. Det kommer också gå att köpa dagspass för bara 9 kr och då slipper man reklam ett helt dygn. Perfekt om du ska ha fest.

Jag är faktiskt väldigt väldigt imponerad över denna prisnivå och det känns faktiskt som det är första gången skivbolagen kommer upp med ett riktigt seriöst alternativ till att piratkopiera musik. Folk som laddat ner sin musik sedan sent nittiotal har helt enkelt fått ett helt annat sätt att lyssna på musik och det funkar inte att sälja skivor för 100-200kr/st när man vill ha 10-20 nya skivor i månaden.

Skivbolagsbossarna som citeras i Spotifys pressmeddelande är inne på samma spår. Stefan Blom på EMI säger bl.a följande.

EMI stöder helhjärtat innovativa och användarvänliga musiktjänster. Spotify erbjuder ett attraktivt sätt att koppla ihop artister och deras fans. Användarnas förändrade musikvanor är ett tydligt tecken på att Spotify är på rätt spår, då användarna föredrar modeller som ger omedelbar och laglig tillgång till våra artisters musik framför à la carte-tjänster.

Det ska bli kul att följa Spotifys utveckling, ett avtal med Last FM eller om de bygger liknande funktioner vore riktigt bra. Tyvärr kan man bara registrera sig utan invite om man signar upp sig på månadsbetalning. Men jag antar att detta kommer ändras snart. Man kan ju alltid testa 1 månad om man är nyfiken, kan vara värt 100 pix.

Länk: Spotify

Övriga medier: InternetWorld, MacWorld, DN, SvD (Teknik blog), TechChrunch UK

Andra bloggar om: Spotify, Musik, Musiktjänst, Reklamfinansierat, Svenskt

Mer hos Ohsohightech

15 kommentarer till “Spotify går live!”

 1. #1. Bakeman den 07 oktober 2008, kl 10:10

  Har du ingen invite över till en behövande stackare? Vore asgött.
  //Bakeman

 2. #2. F. den 07 oktober 2008, kl 15:10

  Invite vore guld värt!

 3. #3. Klang IT den 07 oktober 2008, kl 15:10

  Frågan är väl bara hur man ska kunna konkurrera ut gratistjänster som Groveshark, SeeqPod, Songza mm? Siterna rör sig säker till skillnad mot Spotify i ett gränsland, men samtidigt måste man fråga sig om folk bryr sig? Om Spotify klarar av att gå runt rent ekonomisk enbart på reklam så visst, men för 100 pix i månaden?

 4. #4. Johan den 07 oktober 2008, kl 19:10

  Jag lottar ut två Spotify-konton (invites) på min blogg. Gå till http://music.blogg.se för att vara med i utlottningen!

 5. #5. Petter den 08 oktober 2008, kl 20:10

  Fasen, tjänsten verkar hur cool som helst men vill gärna prova gratis innan jag köper, som vanligt inom webb 2.0-världen. Förmodligen kan jag nöja mig med lösningen ni nämnde ovan, ett gratisabonnemang och 9 spänn om man har fest. Förresten, vet ni om reklamen är visuell eller om det kommer reklam mellan låtarna? Vill ju helst inte ha reklam mellan låtarna då det påminner för mycket om reklamradio.

  I vilket fall som helst saknar jag en invite och därmed medlemskap för att prova så dyker det upp någon är jag spekulant på en :)

 6. #6. Ola den 08 oktober 2008, kl 20:10

  Det är reklam sådär ”då och då”, alltså ljudreklam. För mig kommer den jävligt sällan dock. Inte sådär superstörande men som sagt. Tycker 99 pix i månaden är rätt billigt.

  Tyvärr så har jag väldigt få invites och de får nog gå till vänner och bekanta .. sorry :) Men Spotify gav två invites till alla som var beta testare så det borde väl vara lite lättare att få tag på nu.

 7. #7. Ola den 08 oktober 2008, kl 20:10

  Gillade din blog annars, rss inlagd :)

 8. #8. Jens den 10 oktober 2008, kl 12:10

  Spotify är guld. Guld.

 9. #9. Petter den 10 oktober 2008, kl 13:10

  Ola: Vems? MIn eller gratisreklamfixaren Johans? ;)

 10. #10. Ola den 10 oktober 2008, kl 13:10

  Petter: Din :)

 11. #11. Petter den 10 oktober 2008, kl 20:10

  Ola: Nice! Gillar er också. Är en återkommande besökare. I heart high tech :)

 12. #12. Johan Westin den 10 oktober 2008, kl 22:10

  Jag har invites. Byter dem mot http://what.cd/ invites. :p

  Jag gillar inte spotify längre. *lol*

 13. #13. Jonas den 17 oktober 2008, kl 19:10

  Fick min invite igår, och är redan förtjust. Helt fantastiskt!
  Jag kommer nog köra som någon skrev ovan, att ha gratisversionen för att sedan langa in 9kr då jag har förfest osv..
  Reklamspotsen fanns knappt igår då jag körde musik hela dagen, men idag kommer de mellan var 4:e till 5:e låt. Reklam för mcdonalds och academic work osv.
  Nåja, jag är mer än nöjd!

  Nu väntar jag bara på att Steve Jobs stämmer dem för den uppenbara iTunes-kopia som gränssnittet bjuder på..

Vilka bloggar länkar till “Spotify går live!”?

 1. En uppdatering om läget hos Spotify | Ohsohightech.se
 2. Spotify-spellistor och saknade funktioner | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin