Håll ordning på disken: Organisera filer

Mappen där jag sparar mina nedladdade filer brukar vara ett stort kaos på mina datorer. Små bilder blandas med stora program på flera 100mb. Skrivbordet i Windows hamnar också lätt i samma situation.

Ett tips för att få lite mer ordning är att installera Belvedere som är skapat en av kille som skriver för Lifehacker. Programmet är inte det snyggaste och mest användarvänliga i världen men det gör sitt jobb. Du skapar helt enkelt regler för hur du vill hantera filer som läggs i en viss mapp. Bilden nedan säger det mesta om hur det fungerar.

Känner du till något annat bra program som gör samma sak? På Lifehacker pratades det mycket om för Mac OS X men jag såg inte till något bättre alternativ än Beldevere för Windows. På gHacks hittade jag även ett inlägg om ett program som heter Download Sort som verkar göra samma sak som Beldevere fast det gäller enbart för nedladdningar gjorda med Firefox.

Att hålla ordning och reda är aldrig fel. Och det är dessutom mycket roligare att hålla ordning på sin dator än i lägenheten. Fan va soft att ha ett sånt här program för sina prylar i lägenheten. IKEA! Uppfinn!

Länk: Belvedere

Läs dessa inlägg också:

Andra bloggar om: Ordning, Belvedere, Skrivbordet, Windiws, Vista, Gratis program, Freeware

Mer hos Ohsohightech

Comments are closed.


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin