Ordning och reda på skrivbordet i Windows

Om du har använt Windows en längre tid så har du förmodligen stött på någon form av problem med ikonerna på skrivbordet. Kanske är dom helt enkelt för många och du har tappat kontrollen över dem. Eller det mer störiga och bug-liknande att ikonerna har en förmåga att kasta om sig totalt om du använder en annan skärmupplösning än vad du brukar göra. Microsoft har gjort några halv-taskiga försök att få ordning på skrivbordskaoset genom åren men ingen lösning har varit nog.

Idag sprang jag in i en artikel hos där de tipsade om Fences och det är det absolut bästa ordning på skrivbordet applikation jag har testat. Du installerar programmet, väljer att låta Fences auto-organisera ditt skrivbord och den lägger upp 6 olika ”Fences” som den kallar Quick Links, Recent Things, Programs, Folders, Files & Documents och Web Links. Självklart kan du döpa och organisera dessa som du vill. Programmet har också funktioner för att spara ner ens konfiguration så att du lätt kan återställa den om något skulle flippa ut någongång.

fences

fencessettings

Jag har inte kört Fences länge men det var kärlek vid första ögonkastet. Får hoppas det inte gör mig besviken i framtiden. Finns det andra bra såna här verktyg? Kommentera eller på AlternativesTo.net.

Länk: Fences,

Andra bloggar om: Windows, Skrivbord, Fences, Ordning, Ikoner

Mer hos Ohsohightech

7 kommentarer till “Ordning och reda på skrivbordet i Windows”

 1. #1. Lisa den 20 mars 2009, kl 10:03

  Man behöver bara ha en ikon på skrivbordet: Papperskorgen. Problemet löst.

 2. #2. Ola den 20 mars 2009, kl 11:03

  Jaja .. fröken goody two shoes :)

 3. #3. John Ankarström den 20 mars 2009, kl 15:03

  Har använt det sen ett tag och jag gillar det. Ordning och reda, pengar på fredag!

 4. #4. Sir. Hustlehoff den 20 mars 2009, kl 20:03

  Jag har kört med att inte visa ikonerna på skrivbordet så länge jag kan minnas, just av den anledningen att det blir väldigt rörigt annars. De få gånger jag kollar på skrivbordet (via utforskaren) så är det helkaos. Ska testa det här, låter väldigt bra åtminstone.

 5. #5. Jonatan den 21 mars 2009, kl 19:03

  Jag har inga ikoner på skrivbordet. jag kan lägga saker där tillfälligt men sedan ryker dom. mitt skrivbord är helt tomt. Dock har jag en object dock i överkant på skärmen där jag har de program, mappar som jag använder oftast.

 6. #6. Lé Q den 23 mars 2009, kl 14:03

  Jag har använt Icon Phile för att göra ikonerna lika små som de i snabbstartfältet, men ändå behålla så man ser långa filnamn (förminskar man ikonerna med hjälp av Windows så förminskar man antalet tecken i länknamnet också). Nackdelen är att de nollställs och sorteras i bokstavsordning efter varje omstart, så det håller inte riktigt i längden.

  Kanske skulle testa Fences…

Vilka bloggar länkar till “Ordning och reda på skrivbordet i Windows”?

 1. Ordning och reda på skrivbordet « Peterportinsblogg’s Weblog

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin