Håll ordning på disken: Ta bort dubbletter

Har du bilder, mp3:or, filmer osv spridda överallt på hårdisken (eller i nätverket för den delen) och misstänker att du har en hel del dubbletter liggande som tar plats. Jag har det iallafall och för några dagar sedan så bestämde jag mig för att se om jag kunde göra något åt det.

Easy Duplicate Finder

Jag hittade ett trevligt litet program Easy Duplicate Finder där man enkelt kan lägga in X antal sökvägar och sen helt enkelt trycka på start för att börja scanna. Efter några minuter listar programmet alla dubbletter som det har hittat och du kan välja vilka som ska tas bort. Tänk på att du kan högerklicka på resultat listan och få lite smarta förslag på vad programmet ska markera för borttagning.

[smartads]

Jag har inte fått fram nån info på exakt hur den gör för att hitta dubbletterna men jag skulle misstänka att den går framförallt på filstorlek ner på byte nivå. Man kan nämligen få träffar på dubletter som har olika filnamn. Överhuvudtaget så funkade programmet väldigt bra. Jag fick bort flera gig bilder och mp3:or. Dessutom så blev det lite mer ordning och reda på saker och ting.

Jag tittade även lite på ett program som heter Double Killer där det fanns mer inställningsmöjligheter men det var och andra sidan lite stökigare att jobba med.

Easy Duplicate Finder är donationware och bara för Windows.

Länk: Easy Duplicate Finder

Mer hos Ohsohightech

9 kommentarer till “Håll ordning på disken: Ta bort dubbletter”

 1. #1. Sebastian den 06 februari 2008, kl 13:02

  Letar den efter filer med samma filnamn, eller vadå?

 2. #2. Ola den 06 februari 2008, kl 13:02

  Dels filnamn, men den kollar även storlek. Den kanske även kollar ännu mer saker men det står inte så mycket på siten om exakt hur den gör. Men den är ganska exakt iallafall. Jag har inte stött på nåt fall där den hittat olika filer men påstått att det är dubbletter.

  Sen ska man självklart vara försiktig med såna här program, man kan ju inte lita på dom 100% procent utan man ska alltid skumma igenom resultat och sådant innan man trycker på delete.

 3. #3. Ola den 06 februari 2008, kl 14:02

  Jag tar tillbaks, den tittar inte ens på filnamn utan går på filstorlek (plus nåt mer kanske, det går nämligen rätt sakta att köra igenom så den gör säkert massa fuffens bakom kulisserna).

  La till lite i artikeln om det. Tack!

 4. #4. marie den 06 februari 2008, kl 19:02

  skulle önska mig ett program som hittade alla dubletter men som därefter kunde ge mig hjälpen att direkt (utan att sitta och välja)radera dom…
  finns det tro?

 5. #5. Ola den 06 februari 2008, kl 20:02

  Man kan högerklicka där i resultatlistan och t.ex välja ”Leave only oldest version in each Dup group” och lite andra options och sen kan man manuellt bara kolla igenom så att allt ser bra ut.

  En annan bra grej är ju att t.ex filtrera på filändelse och lite sånt. Du kan pröva doublekiller oxå där man verkligen kan grotta ner sig i inställningar. GUIt är dock horribelt.

 6. #6. marie den 09 februari 2008, kl 18:02

  jag tar och prövar easy duplicate finder och tackar för ditt svar!
  ska se om jag oxå gillar det och att det är lagom lätt att förstå…

 7. #7. abcd den 13 november 2008, kl 19:11

  Testar ett program som heter Moleskinsoft Clone Remover, den håller just nu på att skanna igenom mina 9000 låtar, så vi får hoppas att det antalen minskar, för jag har märkt att det finns jävligt många av samma låtar… :)

Vilka bloggar länkar till “Håll ordning på disken: Ta bort dubbletter”?

 1. Hitta dubbletter av filer - Anders om världen
 2. Håll ordning på disken: Organisera filer | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin