Plex, bra mediacenter för Mac OS X

Vi inleder veckan på Ohsohightech med att tipsa om ett program som i grunden gör ungefär samma sak som Front Row som medföljer OS X. Skillnaderna är att mediacenter-lösningen Plex gör det bättre, har fler funktioner och ser bättre ut. Programmet baseras på XBMC och hette tidigare OSXBMC men efter lite turer i utvecklingsteamet har man nu alltså valt namnet Plex.

Jag har själv en Mac Mini kopplad till min tv och pga brister i Front Row samt dåliga erfarenheter från liknande program så har jag oftast suttit med en mus och bläddrat fram tv-serier och filmer i OS X vanliga filhanterare Finder. Ingen klockren setup direkt, men de senaste veckorna  har något hänt. Plex installerades, testades, konfigurerades och nu har jag sett mindre och mindre av OS X och mer av Plex otroligt snygga och snabba menyer. Det finns mängder med inställningar att göra och jag har inte satt mig in i riktigt allt ännu, men jag är helt klart nöjd med att kunna sitta med min Apple Remote och styra allt när jag tittar på film och tv-serier.

[smartads]

Självklart kan man förändra utseendet på menyerna med hjälp av skins. Mediastream är standard och det duger fint åt mig än så länge. Ett annat skin som verkar mycket populärt är Aeon. Ytterligare en intressant funktion är möjligheten att få programmet att automatiskt hämta hem information, bilder, posters mm för de filmer, musik och serier man har i sitt bibliotek.

För mer information om programmet rekommenderas ett besök på www.plexapp.com och här nedan finns lite screeshots från både Mediastream och Aeon.

Mer hos Ohsohightech

6 kommentarer till “Plex, bra mediacenter för Mac OS X”

 1. #1. Jens den 03 november 2008, kl 16:11

  Ja det är inte dumt alls. Har inte hunnit testa så mycket, så jag undrar om Plex, likt orginal-xbmc, kan spela upp ISO-filer (och annat) direkt ur rar-arkiv? Det vore guld värt.

 2. #2. Markus den 04 november 2008, kl 11:11

  Jens: Har inte sett något om att ISO skulle fungera men jag har faktiskt inte heller testat. Däremot sla det gå spela upp från ej uppackade rar-filer vilket är grymt!

 3. #3. Petter den 10 november 2008, kl 21:11

  Har också installerat det på min Mini och tycker det är riktigt fränt! Men jag har inte fått ordning på indexering av filer och den hämtar inte heller omslag och annat per automatik. Har inte riktigt satt mig in i det men är det mycket krångel för att få det att fungera ordentligt? Tycker också tanken på att slippa Finder vid tv:n är lockande, och även front row för den delen…

Vilka bloggar länkar till “Plex, bra mediacenter för Mac OS X”?

 1. Plex nu med TV4 Play | Ohsohightech.se
 2. Plex Mediacenter för Mac OS X blev just ännu bättre | Ohsohightech.se
 3. Plex i ny version, nu med SVT Play | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin