Plex nu med TV4 Play

Den smidiga mediacenter-lösningen Plex har blivit något av en följetong här bloggen. När de inte släpper nya funktionsspäckade versioner så kommer det intressanta fristående program på löpande band. Det finns säkert mycket mer att bygga in i funktionsväg, men det är tredjepartsprogrammen som står för den mest intressanta utvecklingen just nu.

Den senaste i raden av externa källor att få en egen plugin i Plex är TV4 Play, vilket innebär att man kan botanisera bland fyrans breda utbud av nyheter, sport (t ex Fotbollskanalen) och nöje. Även om jag föredrar reklamfritt innehåll så köper jag att de (reklamfinansierade) kanalerna lägger in det även på sina Play-tjänster och det som utvecklas med hjälp av API:er. Tv4 balanserar dock på gränsen för vad mitt tålamod klarar av när de lägger in tre raka preroll-reklamer innan varje videoklipp. Hade jag varit lite hetsigare än vad jag faktiskt är så hade min Mac varit nära att flyga ut genom fönstret när jag fick se hela 20 sekunder från en presskonferens med Zlatan Ibrahimovic efter att jag först ha matats med tre raka reklamfilmer som totalt var ungefär dubbelt så långa som det jag faktiskt ville se. Dra ned det till en eller två så är det här toppen Tv4.

Sedan tidigare finns både SVT Play och Viasat Play så tack vare engagerade svenska utvecklare kan vi få in ett ganska ett stort urval av svenska tv-kanalers webbutbud. När kommer stöd för resten?

Två andra högintressanta plugins för oss svenskar är Spotify och Headweb som båda tillkommit relativt nyligen. Som vanligt installerar man de här programmen via Plex inbyggda App Store.

Mer hos Ohsohightech

1 kommentar till “Plex nu med TV4 Play”

  1. #1. Leo den 15 december 2009, kl 20:12

    Jag kollade på uttagningen till fotbollslandslaget och håller med dig att reklamen är riktigt irriterande. Det står inte i proportion till innehållet.

Vilka bloggar länkar till “Plex nu med TV4 Play”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin