Lyrics och omslag till din musik via Songbird

songbirdexe_i7f00_0000-3För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om Songbird och sedan dess har de kommit några uppdateringar som gjort denna ” iTunes dödare” riktigt bra. Et par dagar efter mitt test lyssnade jag på musik i min iPhone och fick en trevlig överraskning när jag såg att telefonen visade texten till låten jag lyssnade på.

Anledningen var pluginen LyricMaster till Songbird som automatiskt letar upp texten till låten du lyssnar på. Via en inställning kan du säga ”Spara alltid ner texten som meta-data på låten”. Det innebär helt enkelt att texten nu ligger som en ”tag” på låten precis som omslaget, genren och liknande.

På tal om omslag, iTunes har vad jag vet ingen bra funktion för att lägga in omslag till dina skivor på ett smidigt sätt. I Songbird markerar du bara alla låtar från en skiva, högerklickar och väljer ”Hämta omslag” och Songbird ger sig automatikt ut på nätet och efter några sekunder har du ett omslag. Fungerar för det flesta skivor jag har testat.

Länk: Songbird, LyricMaster

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Lyrics och omslag till din musik via Songbird”

 1. #1. Helena S den 30 mars 2009, kl 15:03

  Jag använder Songbird sedan jag kastade ut allt Apple-relaterat ur min dator en dag då jag blev sådär urförbannad på nån iTunesuppdatering med det förhatliga Quicktime som lade beslag på relationen till samtliga ljudformat i min dator.

  Jag är jättenöjd med det mesta – utom en sak: poddhanteringen. Hoppas verkligen att den förbättras med nya versioner!

 2. #2. roz den 04 april 2009, kl 10:04

  men skärp er OhSoHighTech!!
  Jag har följt denna hemsida i snart 8 månader ooch fyfan vad uselt det har blivit nu mot slutet!!
  senaste 3 månaderna har varit katastrofa, vill ni behålla folk som ”mig” så får ni fan ta mig ta tag i detta och sluta köra 10% på 10 siter, bättre att stänga ner några så ni får iaf 90% arbete på de siter som ni brinner för. BAH detta sög

 3. #3. Ola den 05 april 2009, kl 10:04

  Tråkigt att du tycker det Roz samtidigt som jag förstår lite vad du menar. Vi har lagt mycket tid på alternatives på senaste och Ohsohightech har kanske blivit lidande lite. Är det några speciella inlägg som du tycker är sämna än andra eller tycker du bara kvalitén har sjunkit lite generellt?

 4. #4. roz den 05 april 2009, kl 10:04

  Tycker de intressanta ämnena har fasat ut och det känns som att ni slänger upp nån nyhet bara för att försöka hålla sidan vid liv!
  det tog tex en hel dag innan ni svarade mig och om man jämför med för 3 månader sedan så hade det endast tagit 30 minuter.

  Mer ONTOP topics och mer nyheter anser jag behövs, vad har hänt med information gällande nya ipred lagen, vad ska användarna göra nu?
  All de tekniska där kan/bör tas upp. Lagliga alternativ?
  aja, ni bestämmer självklart själva men det känns tråkigt att dra in på sidan med samma gamla nyhet hela tiden :(

 5. #5. Ola den 05 april 2009, kl 11:04

  Ahh. Men vi har snackat i helgen om att sätta lite mer fart igen med lite mer regelbunda nyheter. Men sen vet du ju säkert hur det är. Ibland är man pepp som fan och ibland så är man mindre pepp. Och jag anser väl det bättre att inte skriva alls än att skriva halv-hjärtat ..

  Anledningen till att de tar lite mer tid att svara på kommentarer är att våra mail notifications har slutat funka av nån anledning hehe.

Vilka bloggar länkar till “Lyrics och omslag till din musik via Songbird”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin