Dela med dig av filer snabbt och smidigt

logo2.jpgAtt ge sig ut på nätet i jakt på sidor där man kan lägga upp filer tillfälligt är en riktig djungel. Ofta försöker de som driver sidorna sälja på en abonemang eller så är sidorna nedlusade med reklam, nedladdningslänkarna är gömda och man får ofta vänta en viss tid innan man kan ladda ned filerna. Eller så försöker man till och med luras till att installera skadliga program på sin dator. Det börjar dock dyka upp en del vettiga alternativ och jag skulle vilja lyfta fram den relativt nya tjänsten Filedropper!

Sidan är snygg och stilren, och upplägget är mycket enkelt. Man klickar på Upload, väljer den fil man vill ladda upp, väntar tills den är uppladdad och sen får man länken till filen. Skicka vidare länken till den som är mottagare av filen och han kan börja ladda ned direkt. Ingen väntetid och endast 3 små textannonser från Google på hela sidan som möjligtvis skulle kunna störa det helhetsintrycket.

filedropperupload.jpg

Maxstorleken för filer man kan ladda upp ligger på hela 5 GB! När det gäller livslängden på filerna så anger det lite kryptiska svaret att ”filerna ligger kvar på sidan så länge som de laddas ned” så den biten är lite oklar. För någon vecka sedan så saknades möjligheten att se hur långt man kommit i uppladdningen och det var rätt störande och därför tvekade jag lite att skriva om Filedropper. Nu är det implementerat och då saknar jag faktiskt ingenting!

Ett alternativ som också verkar fungera fint är Eat Lime. Testa och se vilken du själv tycker fungerar bäst!

Andra bloggar om: fildelning, filedropper, filedropper.com

Mer hos Ohsohightech

4 kommentarer till “Dela med dig av filer snabbt och smidigt”

 1. #1. Larre Ländin den 25 mars 2008, kl 14:03

  En annan sida som är bra är http://www.skickafilen.se förvisso kan man bara skicka 2GB men filen blir inte publik och om man vill kan man till och med använda PIN-kod. Filen raderas dock så snart någon har tankat hem den en gång.
  /Larre

 2. #2. Markus den 25 mars 2008, kl 15:03

  Låter intressant, den ska testas. Fyll gärna på med fler alternativ som är bra – det är inte säkert att Filedropper är den ultimata sidan, men den är den jag gillar mest av de jag testat.

 3. #3. andreas den 25 mars 2008, kl 22:03

  http://www.senduit.com är oxå bra

 4. #4. Emil den 03 juni 2008, kl 08:06

  Tja ville bara ge er info om att http://www.skickafilen.se är bästa uppladdnings sidan jag någonsin har sätt ! Den går på 200 kb/s sjukt snabb server har de ! Rekomenderar den LÄTT över senduilt.com (Den var seg som msn typ =( mvh/Albanen

Vilka bloggar länkar till “Dela med dig av filer snabbt och smidigt”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin