Exportera och importera dina Firefox lösenord

Jag tror jag har installerat om/ny installerat Vista cirka sex gånger de senaste veckorna. Ny dator på jobbet, strul med den stationära hemma och lite VMWare lek med min nya MacBook. Som ni förstår så är jag såpass nördig så jag tycker det är lite kul att installera om datorn. Det är som att göra en riktig storstädning i lägenheten fast istället för att gå runt och damma så tittar man på progress bars.

Nuförtiden så är ju en ominstallation rätt smidig, man har sina mail på gmail, bokmärkena ligger i Foxmarks och filer och sådant man vill spara ligger tryggt på en annan disk/partition. Det finns dock en del jobbiga detaljer kvar. En av dessa är lösenorden i Firefox. Jag har tidigare kört Google Browser Sync som är precis som Foxmarks fast den också synkar historik, lösenord och hela faderullan. Men den funkade sådär, eller när den väl funkade så funkade den jättebra men jag fick en massa oförklarliga fel och trots försök att kontakta Google så fick jag ingen ordning på den. Dessutom känns det faktiskt sådär att ha hela sin browser historik, alla lösenord och sådant liggande hos Google. Även om dom påstod att det var i krypterat format.

Idag så hittade jag Firefox tillägget Password Exporter som var precis vad jag behövde. Man kan helt enkelt exportera sina lösenord till en fil och sedan importera den filen på en annan dator. Självklart får man se till att ta bort den där filen så fort som möjligt så man inte har såna skräpande på usb minnen här och var. Skulle någon få tag i den är man ganska rökt. Man kan välja att kryptera sina lösenord också, jag testade inte detta men jag kan tänka mig att man då kan ha den på sitt USB minne och det är inte hela världen om man skulle tappa bort det.

Men det var iallafall en väldigt smidig extension som jag verkligen kan rekommendera.

Länk: Password Exporter

Andra bloggar om: Firefox, Password Exporter, Tillägg, Lösenord, Lösenordshantering, Säkerhet

Mer hos Ohsohightech

1 kommentar till “Exportera och importera dina Firefox lösenord”

Vilka bloggar länkar till “Exportera och importera dina Firefox lösenord”?

  1. Lösenordshantering i alla webbläsare inklusive Chrome, Safari, iPhone och IE | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin