Hitta allt med Everything

I moderna operativsystem som t.ex Windows 7 och OS X ingår det numera en bra sökfunktion för att söka på filer och innehållet i dessa filer. Det finns även alternativ som t.ex Google Desktop som gör samma sak. Denna typ av sökfunktion fungerar ofta utmärkt för vanliga användare som vill hitta program eller dokument i sina ”hem”-mappar. Ibland vill man dock hitta en fil som ligger ”någonstans” i systemet eller i en ”program” mapp. Alla som prövat att hitta en sådan fil med Spotlight, Windows Search eller Google Desktop vet att det inte är helt lätt. Och de programmen ska såklart inte söka i dessa mappar för de skulle förstöra deras enkelhet och funktionalitet.

Programmet Everything löser det här problemet. Everything indexerar alla dina filer på hårddisken och gör att du kan söka blixtsnabbt bland dem. Everything indexerar dock inte innehållet i filen utan den håller sig till filnamn vilket förstås förklarar dess snabbhet. Dessutom försöker inte Everything göra det ”enkelt” för dig genom att inte visa mappar och liknande utan du ser exakt var filen finns på hårddisken. Programmet har dessutom massor av inställningar och ett föredömligt enkelt gränssnitt. Klart rekommenderat för alla som har behov av lite mer avancerade sökfunktioner i sin verktygslåda.

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Hitta allt med Everything”

 1. #1. Johan den 05 mars 2010, kl 18:03

  En smidig grej i osx är att göra smarta mappar av sökningar. Har tex en som samlar bilder skapade och ändrade idag. Använder det hela tiden!

  Det finns säkert något liknande i Win också.

 2. #2. Robert den 10 mars 2010, kl 11:03

  Bra tips av program!

  Windows 7 har också blivit lite bättre och snabbare på att söka än tidigare operativsystem från Microsoft.

 3. #3. Erickah den 18 mars 2010, kl 09:03

  Hej! Jag undrar hur sjutton man lägger till den där knappen för facebook ”Bli ett fan” av en sida. Jag har en grupp för min blogg på FB och skulle gärna lägga upp den på bloggen!

  TPFH!

  Erickah

Vilka bloggar länkar till “Hitta allt med Everything”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin