Uppdatera status på flera sociala nätverk med ett klick

Facebook, Twitter, Jaiku, Pownce, Identi.ca, Plurk… Många sociala nätverk och mikrobloggningstjänster att hålla ordning på? Att uppdatera sin status på Facebook och andra ställen börjar sakta men säkert etablera sig som ett sätt att hålla vänner och bekanta uppdaterade med vad man håller på med. Problemet är att folk använder en rad olika tjänster och det är tidsödande att logga in på flera ställen och skriva i princip samma sak om och om igen. Hur löser man det då?

Ping.fm är en av många ”uppdateringstjänster” där man kan uppdatera sin status på valfritt antal tjänster med ett enda klick. Registera ett konto på Ping och fyll i uppgifterna för de tjänster du vill kunna styra och sen är det bara att köra. Tjänsten har länge varit i privat beta men släpptes idag lös för alla och nu kan vem som helst registera ett konto utan att först ha fått tag på en inbjudningskod.

Givetvis finns Ping i en mobil version som gör det enkelt att uppdatera när man är på språng. Ett annat bra alternativ är HelloTxt. Personligen har jag haft lite tekniska problem med identifieringen av tjänster på HelloTxt och har gått över till Ping, men jag vet många som är mycket nöjda med båda tjänsterna. Testa själva och se vilken ni gillar bäst och tipsa gärna om andra alternativ i kommentarerna.

Andra bloggar om: Ping.fm, HelloTxt, sociala nätverk, status, uppdatera status, mikrobloggning

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Uppdatera status på flera sociala nätverk med ett klick”

Vilka bloggar länkar till “Uppdatera status på flera sociala nätverk med ett klick”?

  1. Vad är Twitter och hur använder man det? | Ohsohightech.se
  2. Ohsohightech sammanfattar 2008 | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin