Västtrafik applikation för Windows Phone 7

Som ni vet köpte jag en Windows Phone 7 ganska nyligen och som gammal Microsoft utvecklare utan någon Appledator så tycker jag förstås det är kul att det kommer en smartphone plattform som både är bra och som jag med mina nuvarande kunskaper kan bygga applikationer till.

För några veckor sedan började jag iallafall att bygga en applikation för Windows Phone 7 som baseras på Västtrafiks API:er. Resultat blev I’m on a Tram som är den första Västtrafik applikationen för Windows Phone 7 och en av de första apparna överhuvudtaget som är svensk. Nedan finns ett litet klipp på hur applikationen ser ut in action. Den har tyvärr ingen funktion för att söka resa ”från A till B” men du kan se när nästa spårvagn går från en viss hållplats, söka stationer med GPS, favoritmarkera stationer och som en bonus får man med en linjekarta på spårvagnsnätet i Göteborg.

Jag ska försöka skriva ihop ett lite längre inlägg om själva utvecklingen av applikationen och hur allting fungerar när man skickar in applikationen till Microsoft och andra saker jag fått frågor om när tid finns!

YouTube Preview Image

Läs mer om appen på 27 Kilobytes nya fina sida.

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Västtrafik applikation för Windows Phone 7”

 1. #1. Ilhan den 20 januari 2011, kl 23:01

  Genialiskt!

 2. #2. Anders den 08 februari 2011, kl 14:02

  Är lite nyfiken på WP 7, du får gärna berätta mer om hur den är att använda. Bra och dåliga gränssnittslösningar osv. :-)

 3. #3. Ola den 09 februari 2011, kl 11:02

  Hej!

  Kolla: http://ohsohightech.se/recension-av-windows-phone-7-och-samsung-omnia-7/comment-page-1/#comment-3738

  Där finns mer info :)

 4. #4. Ken den 18 april 2011, kl 12:04

  Riktigt intressant, kommer förmodligen att börja använda dne här regelbundet.

 5. #5. ladynova den 23 juni 2011, kl 16:06

  Då kanske du kan ge tips på en bra laptop man kan köpa, för vardagssurf… inget spelande å sånt. MAx runt 5000 kr. Tipsa gärna!!

  Kika in på min blogg om du har lust, ladynova.blogg.se

  Min blogg handlar om Livet runt 30, Att vara ung kvinna i dagens samhälle med allt vad det innebär, ska man leva ”enligt mallen – skaffa kille, förlova sig, gifta sig, skaffa barn, köpa radhus osv” eller ska man leva sitt egna liv och följa sin inre röst, den behandlar att göra karriär, vara ute i svängen,dejting,mode, shopping, psykologi och relationer, psykisk ohälsa, min väg tillbaka från utbrändheten och ett liv fri från ångest ( skriver en bok om det just nu )

Vilka bloggar länkar till “Västtrafik applikation för Windows Phone 7”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin