UnPacker – Automatiserad uppackning

Jag är säker på att alla som håller på med illegal fildelning i någon form många gånger har suttit och svurit över varför man fortfarande år 2008 envisas med att packa ner allt i rarfiler som man dels måste packa upp och sedan måste komma ihåg att rensa bort. Förstår faktiskt inte riktigt varför man inte bara kan släppa filerna rakt av i de format dom är i (sålänge det är ett komprimerat format, rellar man .txt filer så förstår jag poängen).

UnPacker

För något år sen så beslutade jag mig för att försöka hitta nåt program som kunde underlätta detta lite, alltså helt enkelt göra så man kunde packa upp x antal arkiv i en enda ”batch”. Jag hittade UnPacker, och det är sedan dess ett självklart verktyg på alla mina datorer.

UnPacker kan verka lite skrämmande vid första anblicken då det är ett väldigt fult och inte vidare intuitivt gränsnitt (klicka på bilden för att se lite hur det ser ut). Men det är väldigt väldigt enkelt. Du bara högerklickar på en mapp, väljer ”Scan this directory with UnPacker”, då startar programmet och efter ett tag får du upp en lista med alla zip och rar arkiv du har i mappen (och undermappar), sedan checkar man i rutan ”Extract” och så sätter den igång och packar upp. Sedan kan du titta på TV eller spela dator eller vad du nu tycker är kul att göra.

Man ska oxå tänka på att gå in i inställningar och checka i ”Cleanup archive files after extraction” då rensas filerna bort när du är klar.

Jag är också nyfiken på om nån av er läsare har tips på liknande såna här program. Jag är nöjd med UnPacker men det är alltid kul att testa nya och eventuellt bättre program som kanske har nån feature man inte ens visste man behövde. Jag skulle t.ex kunna tänka mig att ha nåt program där man kan säga ”ta bort akrivfilerna om 1 vecka” så dom kan ligga kvar och seedas lite osv. Skulle förstås också vara bra med ett motsvarande program för Mac.

Länk: UnPacker

Andra bloggar om: Upppackning, Rar, Zip, Windows, Torrent, Nerladdning, Freeware, UnPacker

Mer hos Ohsohightech

6 kommentarer till “UnPacker – Automatiserad uppackning”

 1. #1. Markus den 18 februari 2008, kl 21:02

  Ja en motsvarighet för Mac hade ju varit guld. Gärna lite vackrare också :)

  Det perfekta hade ju varit ett torrentprogram som:

  1. Laddar ned
  2. Packar upp
  3. Slutar seeda samt tar bort rar-filer efter X antal dagar

 2. #2. Ola den 18 februari 2008, kl 22:02

  Japp, hmm .. nån som är sugen på att koda lite? ;)

 3. #3. Onormal den 20 februari 2008, kl 12:02

  ”Förstår faktiskt inte riktigt varför man inte bara kan släppa filerna rakt av i de format dom är i (sålänge det är ett komprimerat format, rellar man .txt filer så förstår jag poängen).”

  Tänker du rent logistiskt så tar det längre tid att distribuera en fil än flera småfiler då en fil endast kan skickas av en person. Så om du applicerar det till scenen innebär det att ett race skulle ta mycket längre tid och därav skulle allt vad top siter försvinna då det inte gick snabbt. Med tanke på att ett DVD-race i dag tar ca 40 sekunder på de bästa ställena hade 1 fil gjort att det tagit avsevärt längre tid.

  Så det är väldigt logiskt varför det är massa rar-filer.

 4. #4. Ola den 20 februari 2008, kl 14:02

  Jo, jag är väl smått medveten om det där men för oss ”slutkonsumenter” så hade jag inte haft nåt emot att de som lägger upp rellarna på torrentsiterna packar upp det först.

  På torrentsiter så är det ju knappast en issue då den i sig delar upp det i massa små delar ..

 5. #5. Onormal den 20 februari 2008, kl 17:02

  Använder inte torrent så ofta. Men många brukar klaga på uppackade filer för att ofta brukar de vara fake och någon jävel som lagt upp bara för att luras eller göra reklam för annat. De verkar tydligen inte orka göra i rar osv. Så många jag vet om gillar rar filer för det ofta är någon form av garanti för att det är den äkta varan.

 6. #6. Ola den 20 februari 2008, kl 23:02

  Japp, det har du helt rätt i. Idag är det ju en ”kvalitetsstämpel” men det är ju mer en följd grej eller va man ska säga ..

Vilka bloggar länkar till “UnPacker – Automatiserad uppackning”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin