Alternativ till Adobe Reader: Foxit Reader

Det har varit väldigt dåligt med inlägg på Ohsohightech på senaste. Ni som också hänger på vår andra site www.whoa.nu förstår varför. Vi har gjort rejäla uppdateringar där (och mer ska det bli) den senaste tiden och det har tagit en del tid i anspråk. Nu ska vi iallafall försöka få lite fart på Ohso igen!

Acrobat Reader är enligt mig ett stort och tungt program som borde finnas i fler versioner. Den vanliga versionen är helt enkelt för stor och tung och på äldre datorer så kan det ibland ta flera minuter att lyckas öppna en PDF. Att många siteägare dessutom inte har lärt sig att skriva att dom länkar till en pdf så kan det bli mycket frustrerande.

Men det finns ju såklart lösningar, min favorit är ett program som heter och som helt enkelt läser PDF filer på precis samma sätt som Adobe Reader. Den stora skillnaden är att det är tok mycket snabbare. Själva programmet är t.ex bara 2 mb och den kan jämföras med Adobe Reader som är typ 20mb. Det finns säkert massor av häftiga funktioner i Foxit och kanske saknas det några från Adobes läsare, men för oss som prioriterar snabbhet så finns det ingen ursäkt att köra Adobe Reader. Jag är långt ifrån nån PDF expert och jag undviker dom i mesta möjliga mån men då och då måste man läsa dom och då kör jag Foxit.

Foxit Reader är såklart gratis och kan laddas hem från Filehippo.

Länk:

Andra bloggar om: Adobe Reader, Foxit Reader, PDF, Freeware, Gratis program, Windows, Vista

Mer hos Ohsohightech

4 kommentarer till “Alternativ till Adobe Reader: Foxit Reader”

 1. #1. Martin S. den 08 april 2008, kl 20:04

  Foxit Reader är Acrobat Reader vida överlägsen vad gäller snabbhet. Förstår inte att vissa produkter (som Adobes) blir så långsamma och bloatade med tiden. Keep it simple. Något som utvecklarna bakom Foxit Reader har lyckats med.

  Grymt tips!

 2. #2. Ola den 08 april 2008, kl 22:04

  Vetifan .. antar att det fungerar som på alla andra ställen. Utvecklarna sitter och har ångest över att dom inte får skriva om skiten medans management tycker att ”den funkar ju bra” och det kostar ju flera milijoner att skriva om den..

 3. #3. roy den 09 april 2008, kl 07:04

  Ett av mina favoritprogram!

  Hade i hela mitt liv undvikit pdffiler pga det gick så jävla långsamt.
  Så snubblade jag över Foxit, på Whoa faktist :)

  Jag älskar program som gör saker så mycket lättare.

 4. #4. Mort den 09 april 2008, kl 11:04

  Det är skönt med Mac OS X och dess inbyggda pdf-stöd, både för att läsa och för att skapa, alldeles gratis.

Vilka bloggar länkar till “Alternativ till Adobe Reader: Foxit Reader”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin