Gör om Mp3 till iPods Ljudboksformat

iPodJag kallar mig själv ibland för informationsjunkie. Jag är den typen som hela tiden måste inta nån form av information annars blir jag lätt rastlös, därför är ljudböcker och podcasts väldigt bra för mig.

När jag köpte min iPod för något år sedan kollade jag genast upp hur ljudboksformatet fungerade. Till en början förstod jag inte riktigt hur det hängde ihop men insåg snabbt att dom hade ett speciellt format just för ljudböcker. Detta format har filändelsen m4b. Man kan köpa ljudböcker på iTunes men då deras utbud är ganska skralt, speciellt med svenska författare insåg jag snart jag att jag måste hitta något sätt att göra om mp3 till deras format.

Men hjälp av programmet kan man mycket enkelt konvertera ljudböcker man har i mp3 format till iPod formatet. Du väljer bara X antal mp3 filer och sedan konverteras filerna och producerar en m4b fil som du sedan kan synka med iTunes.

Vad är fördelen med att lägga in det som en ljudbok och inte bara köra det som mp3 då? För det första så slipper du se 100 låtar med artisten Håkan Nesser i ditt musikbibliotek, iPoden kommer alltid ihåg exakt var du var nånstans i ljudboken och dessutom slipper du stänga av och sätta på shuffle funktioner osv.

Länk:

Andra bloggar om: iPod, Ljudbok, Ljudböcker, m4b, mp3, Mp3 to iPod Audio Book Converter

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Gör om Mp3 till iPods Ljudboksformat”

 1. #1. Danne den 11 mars 2008, kl 13:03

  Detta har jag letat efter! Tack för tipset!

 2. #2. friktion den 11 mars 2008, kl 19:03

  vart var du när jag ställde frågan på Whoa? =)
  Men bra skit! Värt att nämna är att Ipods har en övre gräns på 5 timmar eller X anatal MB. Det kan bli problem med uppspelningsfunktionen om man överstiger dessa kvoter.

  Jag brukar smälta samman varje CD för sig. Det känns lagom.

 3. #3. Ola den 11 mars 2008, kl 21:03

  Jo, jag har en nu som är typ 13 timmar. Det funkar fast det går inte snabbast i världen direkt. Och den flippar lite ibland .. men tar man det lite lugnt så funkar det :)

  Kul att nån uppskatta denna artikel iallafall, den är ju ganska smal :)

Vilka bloggar länkar till “Gör om Mp3 till iPods Ljudboksformat”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin