Första mobilen med Google Android heter G1

Det har varit lugnt på senaste på Ohsohightech. Jag ligger back några hundra inlägg i Google Reader och jag känner mig allmänt bort från verkligheten. Anledningen är att jag gett mig in i intensivt kodande på ett nytt projekt vi håller på med på 27Kilobyte. Nog om det.

Idag lanserade alltså Google sin mobil, eller egentligen så är Googles bidrag till det hela operativsystemet som telefonen använder och som de valt att kalla för Android, vad som har hänt med Googles namnsättning på senaste ska vi väl inte ens ge oss in på. Men det påminner om något som är hämtat ur en Arthur C. Clarke roman från 1972. Chrome och Android. Suck.

Telefonen är tillverkad av HTC som tidigare mest gjort Windows Mobile telefoner. Jag har personligen ägt en HTC mobil för några år sedan och jag hatade den av hela mitt hjärta. Förhoppningsvis har både hårdvaran och mjukvaran blivit bättre på senare år.

Jag går själv i köpa ny smartphone tankar och var faktiskt rätt sugen på en ”Google Mobil” men tyvärr så blev jag grymt besviken framförallt på designen. Både Nokias N96 och Sony Ericssons X1 (Xperia) är mycket snyggare. Jag behöver såklart inte ens nämna iPhone i detta sammanhang. Vi får väl se hur länge det dröjer innan det dyker upp fler telefoner med Android.

Just nu lutar det iallafall åt att jag köper en Xperia eller en iPhone.

Läs mer under länkarna nedan.

Massor av bilder på G1 hos Engadget
Lite kort information på svenska hos IDG
NY Times bloggade live från eventet

Andra bloggar om: Google Mobil, Google, Android, G1, Google G1, Gadgets, Prylar

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Första mobilen med Google Android heter G1”

  1. #1. Lisa den 23 september 2008, kl 20:09

    Den ser ut som någon av de där pensionärsmobilerna med jättestora knappar. Minus de jättestora knapparna. Å andra sidan går mobildesignen helt i linje med deras webdesign, så det här är väl vad man borde ha förväntat sig. Men den är säkert jättefunktionell så köp du den Ola. Du som alltid predikat funktion före design. ;-)

  2. #2. Ola den 23 september 2008, kl 20:09

    Men Lisa .. Google Reader, GMail osv är inte en Accessoar som jag måste visa för folk.

Vilka bloggar länkar till “Första mobilen med Google Android heter G1”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin