Dela ut ditt musikbibliotek!

mytunesrss20080211.gifEn kompis till mig frågade idag om jag kunde skicka några låtar som hon hade blivit av med vilket jag glatt svarade ja på. Efter att ha försökt några minuter att skicka via MSN så tröttnade jag och tänkte att jag borde fixa en mer permanent lösning. FTP var det första som dök upp i huvudet på mig, men FTP känns ändå väl 96 och att det borde finnas något roligare sätt nuförtiden.

Så jag satte mig och började gräva på Google och sprang in i MyTunesRSS. Kastade mig genast över installationen och några minuter senare så hade jag fått igång det.

mytunes20080211.jpg

Och precis som dom lovade så listade den nu hela mitt musikbibliotek, du kan streama musik direkt från sidan genom att öppna m3u filer, det finns en bra sök funktion, du kan ladda ner filer och även mappar (som zip) direkt via Web GUI och du kan till och med bygga spellistor direkt i webbläsaren. Betalar du några kronor för ”Pro” versionen så får du dessutom ännu mer funktioner.

Nu kan du sitta på jobbet/skolan och enkelt ladda hem eller streama musik direkt från din dator hemma (om den nu står på), du kan enkelt lägga upp en användare till dina vänner och låta dom ladda hem saker från dig utan att dom egentligen behöver nån form av teknisk kunskap förutom att kanske packa upp filer.

Jag vill också tillägga att det tydligen är en bugg i iTunes 7.6 som gör att man inte kan öppna m3u filer just nu. Läs mer om den buggen och en workaround för mac här. I Windows Media Player, VLC osv så funkar det utmärkt.

Droppa lite kommentarer om ni har tips på liknande program eller några problem med att få detta att funka.

Länk: MyTunesRSS

Andra bloggar om: Mp3, musik, Musikbibliotek, MyTunesRSS, Streaming, Web

Mer hos Ohsohightech

1 kommentar till “Dela ut ditt musikbibliotek!”

Vilka bloggar länkar till “Dela ut ditt musikbibliotek!”?

  1. iTunes Folder Watch - Automatisk uppdatering av ditt iTunesbibliotek | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin