Clicky ger dig roligare statistik än Google Analytics

Google Analytics har blivit mer eller mindre ett standardverktyg för webbstatistik. Innan Google Analytics kom till marknaden så fick man antingen betala en bra slant eller nöja sig med statistik baserat på webserverns loggfiler. När Google köpte Urchin och brandade om det till Google Analytics så ändrade de på allt detta genom att ge bort tjänsten gratis.

Jag har faktiskt aldrig testat något annat än diverse loggverktyg (AWStats, Analog osv), WordPress Stats och Google Analytics. Så när jag fick se en skärmbild på Clicky första gången var jag såld.

Varför testa något nytt? Google Analytics är ju bra!

 • Google Analytics är ganska tråkigt. Framförallt för att de inte ger statistik i realtid, alltså du kan inte se direkt hur många besökare som är på din sida just nu utan statistiken ligger flera timmar efter.
 • Gränsittet är lite väl avancerat. Jag har t.ex många gånger försökt hitta ”vilka tider på dygnet är folk på min site”. Och den informationen finns där någonstans men den är fasiken inte lätt att hitta.
 • Google är ett ”monopol företag”. Många klagar på att Microsoft har ett monpol men jag måste nog säga att Googels monpol är ”farligare”. Att ta ifrån dem Google Analytics gör att informationen i världen sprids lite mer.
 • Om du bygger webbsidor åt kunder så kanske man inte är helt bekväm med att ge dem ett Google konto för att kunna kolla sin statistik. Det går alltså inte att maskera Google Analytics så att det ser ut som att det är ditt företag som som ger kunden statistiken. Vilket David på Webbradion lärde mig att det heter ”White label”.
 • Google Analytics har inget bra mobilt gränsnitt. Självklart måste du kolla statistik när du är ute och dricker öl med dina vänner och då brister Google Analytics. GA har och andra sidan inte ens realtid statistik så det hade inte varit kul ändå.

Min nya drog, Clicky!

Statistik är beroendeframkallande så om du vet med dig att du har dålig självdiciplin så borde du sluta läsa nu och inte kolla på följande skärmdumpar på Clicky. Klicka på bilderna för att se dem lite större.

Clicky Dashboard

Clicky Dashboard. Ger enligt mig en mycket bättre överblick än motsvarande i Google Analytics. Man ser en graf som jämför med gårdagen. Staplar på allting och länkar överallt för att vrida och vända på alla siffror.

Utgående länkar

Utgående länkar. En av alla vyer man kan få upp. Alla vyer och är standardiserade med procent för att se skillnaden mot gårdagen (eller motsvarande dag förra veckan).

Spionera i realtid

Spionera i realtid. Jag har maskerat IP adresserna här. Men du ser land, ip, webbläsare, OS och exakt vad som händer just nu. Fascinerande.

Click för Ohsohightech idag.

Clicky för Ohsohightech idag. Ser att vi fått en länk från IDG.

iPhone Interface som är riktigt bra!

iPhone Interface som är riktigt bra!

Och det finns en del att välja på.

Och det finns en del att välja på.

Okej, jag är såld. Haken?

Haken är att om du har fler än 3000 sidvisningar per dag så kostar Clicky en liten slant. Om du har en site som har fler visningar än så kan man dock testa gratis i 30 dagar även för större sidor. Men jag vill varna igen. Om du är det minsta lilla som mig och tycker om statistik så kommer du inte klara dig utan Clicky efter dessa 30 dagar. Nu låter jag som Leo Laporte när han gör reklam för Audible men jag tycker verkligen Clicky är riktigt bra.

Finns det några andra nackdelar? Den enda stora nackdelen jag ser är att integrationen med AdSense inte finns där och det är förstås ett problem om man jobbar mycket med det. Sedan finns det förstås inget som hindrar att man kör både Clicky och och Google Analytics samtidigt.

Kan också säga att jag upplevt Clicky som grymt snabbt. Har aldrig varit med om att webbsidan står och tuggar och man ser att den laddar något från Clicky.

Känner du till nåt annat bra statistik verktyg? Några andra för/nackdelar med Clicky? Kommentera!

Länk: Clicky

Andra bloggar om: Clicky, Google Analytics, Statistik, Webbstatistik, Annonsering, AdSene, AdWords, Kampanjer, realtid, realtidstatistik

Mer hos Ohsohightech

23 kommentarer till “Clicky ger dig roligare statistik än Google Analytics”

 1. #1. Dgtlx.com den 21 maj 2009, kl 14:05

  Dom har ju även en demosida av Clicky för den som vill testa Clicky och inte bara titta på screenshots: http://getclicky.com/stats/home?site_id=32020

 2. #2. Johan den 21 maj 2009, kl 22:05

  Tack för tipset, ska installera på ett par sidor som jag har och se hur hur, framför allt realtidsstatsen, ser ut.

 3. #3. martin121 den 22 maj 2009, kl 23:05

  Instämmer med Johan – tack för tipset! Reggat mig nu… den snygga iPhone-integrationen verkar beroendeframkallande. :)

 4. #4. Anders den 23 maj 2009, kl 10:05

  Kan man stänga av deras tracking-bild som visas på sidan? Borde väl iofs kunna lägga den i en div som är dold, men det är ju inte så snyggt och proffsigt med en ”reklambanner” längst ner, speciellt inte om man skall ”sälja det till kund” Annars har det helt klart en frisk fläkt mot Analytics :)

 5. #5. Jonas Lejon den 23 maj 2009, kl 12:05

  Tack för ett bra inlägg! Ska testa Clicky

 6. #6. Ola den 23 maj 2009, kl 12:05

  Ja, man kan absolut ta bort den!

 7. #7. Ola den 23 maj 2009, kl 12:05

  Eller det är inte ens bilden som är själva trackern utan det är javascriptet.

 8. #8. Ricky den 23 maj 2009, kl 12:05

  Clicky var helt klart intressant – tills jag inte kunde lägga till fler än en webbplats. GA:s möjlighet att bevaka flera webbplatser helt gratis vinner i detta fallet.

 9. #9. Christoffer den 23 maj 2009, kl 15:05

  Kontaktade dem ang. Att installera det på ”min” site. Tyvärr kan man inte köra clicky om man har mycket trafik :(

  Känns annars som mycket skönare ui än GA

 10. #10. Oskar den 23 maj 2009, kl 16:05

  Tack för tipset, måste säga att jag verkligen gillade gränssnittet på Clicky =)

 11. #11. Ola den 23 maj 2009, kl 18:05

  Ricky och Christoffer: Man kan ju förstås ha Clicky om man har fler siter och om man har mycket traffik. Våra siter ligger uppåt 100.000 views om dagen ihop och det kostade oss 119$ på ett år. Är ärligt talat inte så mycket pengar och jag tycker det lätt var värt det.

 12. #12. Ricky den 23 maj 2009, kl 19:05

  Ola: 119 dollar är ändå 119 dollar mer än noll :) Det är lite där skon klämmer för mig. Jag har lite olika småsidor uppe, både egna och åt kompisar, och det är smidigt att slänga in GA för att på skoj se vad kompisens blogg har för besökare. Men det är inte så kul att det är värt 119 dollar.

 13. #13. Ola den 23 maj 2009, kl 23:05

  Ricky: Sant iofs. 119 är iofs för nåt ”Super Pro”. Går komma undan mycket billigare. Men som sagt .. det är ju mest för att det är ”roligare” och siffrorna känns mycket mer lätt tillgängliga osv.

 14. #14. Lars Karlsson den 24 maj 2009, kl 09:05

  Jag skulle vilja ha en uppdatering i inlägget att man måste kunna lägga in trackingkoden, kan man inte det så går detinte att köra Clicky. Tänker på dem som (liksom jag) kör på wordpress.com eller andra bloggsiter som inte tillåter vad som helst i sina mallar.

 15. #15. Stefan Tell den 24 maj 2009, kl 23:05

  Bra sammanfattat, har varit sugen på Clicky ett tag men aldrig tummen ur och provat. Det här gör att jag måste det, verkar roligare, som du säger.

  Ang. GA i mobilen finns ju i alla fall Analytics som är en riktigt bra app för iPhone, men den kostade några kronor såklart. Fast det är den helt klart värd, tycker jag.

 16. #16. Petter den 25 maj 2009, kl 08:05

  Nice! Får nog prova det här inom kort. En liten kul ”sidenote” är att ”profile=mac” har betydligt fler klick än ”profile=windows”. Vad betyder det tro?

 17. #17. Masthuggarn den 25 maj 2009, kl 17:05

  Det kostar pengar…..

 18. #18. Erik Hellström den 28 maj 2009, kl 10:05

  http://dshbrd.com/ är på gång att släppa ett verktyg för att analysera rapporter från Google Analytics. Kanske kan vara intressant?

 19. #19. Stefan Tell den 13 juni 2009, kl 00:06

  Har provat Dshbrd nu, men de hann byta namn till Trendly. Klart intressant, men kräver att de får tillgång till ditt Google Analytics-konto.

  Skrev några rader om första intrycket här:
  http://www.stefantell.se/blogg/2009/06/trendly-dshbrd-gor-google-analytics-tydligare/

  Klart värt ett försök tycker jag.

 20. #20. Petra den 07 maj 2010, kl 08:05

  Hej!
  Jag hade tänkt att testa på clicky på min metroblogg men jag är inte så teknisk av mig och får det inte till att fungera. Vad ska man klistra in var för att få det till att fungera?

Vilka bloggar länkar till “Clicky ger dig roligare statistik än Google Analytics”?

 1. Clicky VS Google Analytics | mathiaskarlsson
 2. Trendly (Dshbrd) gör Google Analytics tydligare | Stefan Tell, Stockholm
 3. Bra guider för oss som driver och bygger webbsidor | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin