Snabba upp windows, vad funkar egentligen?

Alla vill vi ha en så snabb dator som det bara går. Sedan vill man förstås att det ska se snyggt ut också. Detta är en evig balansgång som gör att det ibland kan uppstå en del myter kring vad som egentligen påverkar snabbheten i ditt Windows system.

där dom försöker slå hål på en del myter som ofta förkommer i artiklar om att snabba upp din dator. Man ska väl som vanligt inte svälja allt med hull och hår men det finns nog en hel del sanningar i artikeln. Författararen tar upp en mängd mer eller mindre kända tips och försöker förklara varför dom bara är totalt skitsnack eller iallafall gör en väldigt väldigt liten skillnad.

Artikeln avslutas med att nämna att det för det mesta inte finns några magiska tips för att få din dator så värst mycket snabbare. Mer minne (RAM), håll datorn fräsh, se till att ha få program som tar mycket CPU/Minne igång samtidigt är sedan tidernas begynnelse det mest gångbara tipsen.

Se till att läsa kommentarerna på Lifehacker också. Speciellt angående tipset att det inte hjälper att inaktivera diverse ”Services”. Verkar vara en del som inte riktigt håller med författararen på den fronten.

Länk:

Andra bloggar om: Snabba upp din dator, Snabba upp windows, Windows, Windows XP, Windows Vista, Prestanda, Myter

Mer hos Ohsohightech

Comments are closed.


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin