Skapa nya Google Docs snabbt

Jag använder Google Docs en hel del för att skriva texter och skapa kalkylblad och är väldigt nöjd med att ha ersättare för Microsoft Word och Excel (och givetvis Powerpoint om man använder det) tillgängligt när jag vill i min webbläsare. Det enda som kan vara störande är att om man använder tjänsten för att snabbt skriva ned något så är ett nytt dokument ett antal klick och laddningstid bort. Först måste man öppna listan över befintliga dokument, klicka på ”New” och sedan välja vilken typ av dokument man vill skapa.

I somras skrev Google själva om ett bra tips angående detta ”problem” men jag glömde bort det lika fort och har varken använt det eller tipsat om det här på Ohsohightech. För några dagar sedan testade jag det och nu är det dags att dela med sig av detta väldigt enkla tips.

Man kan skapa bokmärken som leder direkt till ett nytt dokument av en viss typ i Google Docs och på så vis komma direkt dit man vill med bara ett tryck bland bokmärkena. De tre länkarna nedan leder till ett nytt dokument av respektive typ.

Nytt Dokument

Nytt Kalkylblad

Ny Presentation

Allra smidigast blir det om man lägger till länkarna direkt i bokmärkesfältet som man alltid har synligt. i de flesta webbläsare ska det bara vara att dra och släppa länkarna ovan på platsen man vill ha dem. Vill man skapa det nya dokumentet i en ny flik så kan man göra det genom att högerklicka och välja ”öppna i ny flik” eller så håller man inne Ctrl (Windows) eller Cmd (Mac).

Google Docs är för övrigt helt gratis och låter dig som sagt skapa text, kalkylblad och presentationer direkt i din webbläsare. Dokumenten är därmed tillgängliga från vilken dator du än hamnar framför så länge du kommer ut på internet med den. Hej då usb-minnet! Så har du inte testat Google Docs tidigare så kanske detta tips var meningslöst i sig, men kanske får dig att upptäcka tjänsten för första gången?

Andra bloggar om: Google, Google Docs, tips

Mer hos Ohsohightech

4 kommentarer till “Skapa nya Google Docs snabbt”

  1. #1. Mary den 26 november 2008, kl 15:11

    Läste om detta förut, men glömde också bort det. Så nu tog jag din länk, tackar! :)

  2. #2. Markus den 26 november 2008, kl 16:11

    Ja det var ju som sagt längesen det skrevs om det på Google Doc’s blog, men uppenbarligen inte jag som hade glömt bort det då :)

  3. #3. Bloggliv den 26 november 2008, kl 21:11

    Mycket trevligt tips. Man tackar!

Vilka bloggar länkar till “Skapa nya Google Docs snabbt”?

  1. Detta installerar jag på en Mac | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin