Microsoft Security Essentials färdigt för nedladdning

Idag har Microsoft äntligen släppt sitt antivirus-program (MSE) för nedladdning. Tyvärr finns det ännu inte på Svenska men det fungerar förstås lika bra på Engelska. MSE är ett alternativ till program som Norton, Panda, Avast, NOD 32 och allt vad de heter. Microsoft har valt att inte skicka med programmet som en del av Windows 7 men det är helt gratis och gör alltså Windows till ett säkrare operativsystem.

Anledningen till att de inte valt att skicka med programmet i Windows 7 är förmodligen p.g.a de är rädda för vad ovan nämnda företag kommer hitta på om de gör det. Antivirus program är idag en miljard industri som är helt baserat på att Windows är ett sårbart operativsystem. Det är rätt sjukt att Microsoft är rädda för att åka illa ut för att de fixar sin produkt. Kanske får vi se det inbyggt i Windows 8 eller första Service Packet till Windows 7.

Antivirus program är förstås otroligt svårt att testa men om de är några som kan Windows är det förmodligen Microsoft så jag skulle tro att Microsoft Security Essentials är ett minst lika bra skydd som något av de

Mer information

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Microsoft Security Essentials färdigt för nedladdning”

  1. #1. bakeman den 30 september 2009, kl 07:09

    Frågan är om man ska kosta på sig att prova. Kör Avira idag och kan ju inte direkt påstå att det skriker ofta. Men när man inte sitter bakom hård brandvägg så känns det tryggt att ha någon form av AV.

  2. #2. cdrazokcr den 25 augusti 2011, kl 12:08

    T6Je01 nrsqhqpqknah

Vilka bloggar länkar till “Microsoft Security Essentials färdigt för nedladdning”?

  1. Microsoft gratis antivirus släpps idag | Blogg om programvara

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin