Vista Service Pack 2, Datortester och Homoäktenskap

Ligger i soffan och går igenom mina feeds och slökollar på Chelsea – Liverpool. Hittar en del intressanta saker att skriva om idag.

Windows Vista Service Pack 2

Windows Vista bloggen skriver om den det kommande Service Packet till Vista som nyligen släppts i en Beta version till en mindre antal testare. Det är inget superspännande som kommer men stabilitet, säkerhet och bättre prestanda är ju förstås inget man tackar nej till. Service Pack 1 gjorde ju faktiskt WIndows Vista riktigt bra. .

Datortester

PC för Alla har testat ett antal nya högpresterande bärbara datorer. De har testat ett antal “vanliga” pc och en Macbook Pro. Testet är ganska bristfälligt  då de inte inkluderar specifikationer och dessutom får man ingen riktig information om ifall det är den nya MacBook Pro de testar eller inte. Kan vara bra att kolla iallafall om man ska köpa ny dator. Jag ska köpa en MacBook i vilket fall som helst dock. Väntar fortfarande på en PC laptop som kan konkurrera design och innovationsmässigt.

Homoäktenskap

apple_painting_largeApple slutar aldrig göra smarta moves för att profilera sig. Nu har de skänkt 100.000$ till motkampanjen till en lag som ska förbjuda samkönade äktanskap i Kalifornien. Det är såklart fint osv men cynisk som jag är så har det nog ganska mycket att göra med marknadsföring också. Mac ägare är väldigt liberala personer generellt och sånt här gillar “vi” såklart. Jag, MacFeber, IDG och säkert cirka 100.000 bloggar till skriver i alla fall om det idag och det var väl det som var tanken. Tidigare har även Sergey Brinn som är en av grundarna till Google gått ut offentligt med att han är emot förslaget.

Andra bloggar om: Vista, Windows, Windows Vista, PC För Alla, MacBook, MacBook Pro, Datortest, Appel, Homoäktenskap

Mer hos Ohsohightech

8 kommentarer till “Vista Service Pack 2, Datortester och Homoäktenskap”

 1. #1. Meepmeep den 26 oktober 2008, kl 19:10

  “We are very pleased to have generated over $24 billion in revenue and $3.5 billion in net income in fiscal 2007,” said Steve Jobs, Apple’s CEO.

  Känns inte som Apple kommer sakna sina $100,000. Men som du säger, helt klart väl investerade pluringar i PR-syfte :)

 2. #2. Peter Nordstrand den 26 oktober 2008, kl 23:10

  Hej kompis,

  PR? Ärligt talat Ola, du behöver läsa på lite om den politiska situationen beträffande frågan om homoäktenskap i USA. Och att så kallade liberala personer skulle vara mer benägna att köpa Mac än konservativa skulle jag vilja se en källa till.

  Och visst är det lite märkligt att allt Apple gör alltid påstås vara direkt relaterat till smarta marknadsföringskampanjer.

  Väl mött i december.

 3. #3. Ola den 27 oktober 2008, kl 00:10

  Peter: För det första så överdriver jag förstås lite. Det är ju såklart bra att Apple skänker pengar till sånt här. Och om man säger såhär. Jag tror inte Apple brinner så mycket för Homoäktenskap att de skulle riskera att förlora business för det. Isåfall tror jag aktieägarna skulle bli sura. Jag tror att det mesta som stora företag gör finns en tanke bakom. Smarta företag som IKEA, Apple, Nike osv osv kan sånt där. Kalla mig gärna cynisk.

  Men man måste också hitta en bra balansgång mellan att vara cynisk som jag kanske är ibland och att vara naiv som många andra är.

  http://lowendmac.com/misc/08mr/the-liberal-mac-user.html

  Hittade den länken, ingen aning om sanningshalten i de där siffrorna. Men det pekar iallafall på att top 10 demokrat staterna = top 10 mac ägar staterna.

 4. #4. Ola den 27 oktober 2008, kl 00:10

  http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qptimeframe=M&qpsp=106&qpmr=300&qpdt=1&qpcustomb=*2&qpcustomd=US&qprid=13&sample=2

 5. #5. Peter Nordstrand den 27 oktober 2008, kl 00:10

  Hej där,

  Jag gillar detta i länken till lowendmac:

  ”So what does this all prove? Probably not much, other than the questionable nature of associating people’s taste in reading material, music, beverages, and computers with their political inclinations.”

  Den synbara korrelationen mellan blå stater och Macägande i den andra länken påminner om detta berömda skenbara samband från en gammal Tysk undersökning: Man upptäckte att det föddes flest barn per capita där det fanns flest storkar. Sambandet är naturligtvis falskt, storkarna har ingenting med barnafödsel att göra. Det råkar bara vara så att de Tyska bönderna födde i genomsnitt fler barn än andra.

  Påståendet om att du skulle vara cynisk och ”vissa andra” (ärdet jag det?) skulle vara naiva begriper jag inte. Det verkar inte ha något med saken att göra.

 6. #6. Ola den 27 oktober 2008, kl 10:10

  Du kanske har rätt Peter jag har ju som sagt var inga siffror och orkar inte riktigt Googla på det. Jag vill ändå tro att en genomsnittliga mac ägaren är mer liberal osv. Min erfarenhet tyder på det iallafall .. men jag kanske bara är fördomsfull.

  Jag menar att jag är cynisk när jag kanske inte kan tro att storföretag gör något bara för att de vill vara ”goda”. Om MacDonalds ger ut barnböcker så är det såklart bra men de gör ju det i slutändan för att få bättre Goodwill och tjäna mer pengar.

 7. #7. Peter Nordstrand den 27 oktober 2008, kl 13:10

  Oki doki. :-)

  Före min del tror jag alltså inte en sekund att Apple gjort sitt utspel som ett led i någon marknadsföringskampanj. Jag berättar utförligt varför på min blogg http://itelefon.wordpress.com/.

 8. #8. Ola den 27 oktober 2008, kl 13:10

  Bra inlägg Peter. Din nya blogg är RSSad nu oxå :)

Vilka bloggar länkar till “Vista Service Pack 2, Datortester och Homoäktenskap”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin