Seinfeld ska hjälpa Microsoft att sälja Vista

Även om Vista har sålt 250 miljoner licenser eller vad det nu är så anser ändå många att Vista är en flopp. Framförallt har Vista lyckats skaffa sig ett otroligt dåligt rykte som även har spridits sig utanför nördkretsarna.

Jag har hört otaliga exempel på att folk klagar på Vista utan att egentligen har nåt vettigt argument varför dom inte gillar det.

Microsoft har försökt kontra detta fenomen med t.ex vad dom kallar där de först frågade folk vad de tyckte om Vista. Sedan visade de Microsofts ”nya operativsystem” som de kallade för ”Mojave” och alla älskade det. Dock var det en blåsning och operativsystemet de nyss hyllat var egentligen Windows Vista. Ganska intressant.

I vilket fall som helst har frågan länge florerat på nätet hur Microsoft ska lyckas vända trenden att alla hatar Vista och köper Macar istället. Apples Mac vs PC kampanj har ju varit en gigantiskt succé. Och när man ser bilder som denna så förstår man att det kan bli svårt.

Idag sprang jag på en artikel i DN om att Microsoft ska satsa 300 milijoner dollar på deras största reklamkampanj någonsin. 10 av de där miljonerna har de dessutom bestämt att de ska ge till Jerry Seinfeld som då ska hjälpa till. Det står inget om han ska vara med som skådespelare, manus, regi eller något annat men i vilket fall som helst verkar det vara en seriös satsning.

Som mina vänner vet så älskar jag Seinfeld så det ska bli intressant och se om dom kan göra nåt som är lite roligare än de standard ”corporate” reklamerna de brukar göra åt ”vanligt folk”.

Länkar: ,

Andra bloggar om: Vista, Microsoft, Seinfeld, Windows Vista, Apple, Mac vs Pc, Reklam, Media

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Seinfeld ska hjälpa Microsoft att sälja Vista”

  1. #1. digitalfarm den 21 augusti 2008, kl 19:08

    Är det inte lite ironiskt att Seinfeld har en mac i sin komediserie: )

  2. #2. Ola den 22 augusti 2008, kl 07:08

    Haha, faktiskt. Seinfeld känns generellt sett väldigt mac ..

Vilka bloggar länkar till “Seinfeld ska hjälpa Microsoft att sälja Vista”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin