Uppdatera ditt Windows snarast

Microsoft släppte igår en patch till Windows som täpper till en mycket kritiskt lucka. och bara några timmar efter så kom uppgifter om att ett säkerhetsföretag skrivit kod som kan använda sig av luckan. IDG har som vanligt en väldigt missvisande rubrik. IT-Aftonbladet, borde sluta läsa skiten egentligen.

I vilket fall som helst så påminner denna lucka om de som för några år sedan ställde till stora problem runt om i världen. Virus som SQL Slammer och Code Red var omöjligt att skydda sig emot om man inte hade säkerhetspatchen installerad. SQL Slammer sänkte nästan hela internet en januari natt år 2003.

Rent generellt så rekommenderar jag alla att ha ”” påslaget i Windows och ha en fungerade brandvägg. Har man dessa två skydd och lite sunt förnuft så brukar man klara sig.

Fördjupning: , Officelt meddelande om patchen

Andra bloggar om: Säkerhet, Microsoft, Windows, Vista, XP, Windows XP, Windows Vista, SQL Slammer, Code Red

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Uppdatera ditt Windows snarast”

 1. #1. Klang IT den 25 oktober 2008, kl 13:10

  Uppdatera Windows? Hm, men hur gör man om man sitter på Ubuntu Linux? Jaha, säkerhetshålet är inget problem för mig då. Så trevligt. :)

  Allvarligt alla som använder Windows (och Linux med för den delen) bör se till att OS:et är uppdatera. Automatisk uppdatering är nästan nödvändig tom man inte ska hamna på efterkälken med säkerhetsuppdateringar.

 2. #2. Ola den 25 oktober 2008, kl 14:10

  Klang IT: Absolut. Fler och fler har väl börjat fatta det men folk har en förmåga att säga nej till bra saker (typ när windows frågar om de vill hålla sig uppdaterade) och säga ja till dåliga saker (typ om man vill ha den coolaste fetaste häftigaste virud dödaren på planeten som dessutom kommer skaffa dig en hot partner) typ .. :)

 3. #3. Klang IT den 26 oktober 2008, kl 00:10

  Ja, knepet med att få personer att ladda ner skadlig kod genom att locka med erbjudanden som är för bra för att vara sanna eller falska antivirusprogram slår aldrig fel. En klassiker som har fungerat i många år. Problemet är att många int evet vad som är normala uppdateringar av programvara och vad som inte är det. Jag tror att en hel del människor skulle bli hjälpta av att man fick besked om vilka program man kan säga ja till utan risk. Då skulle många personer passa sig för andra program som innehåller virus och spionprogram.

 4. #4. Bakeman den 27 oktober 2008, kl 12:10

  Har aldrig förstått nackdelen med att uppdejta! Mer än att det lånar bandbredd under någon minut samt dator kapacitet för att installera, men höjden av kortsiktighet måste ju vara att inte ha tid med det…

Vilka bloggar länkar till “Uppdatera ditt Windows snarast”?

 1. Allvarlig säkerhetslucka i Windows - Uppdatera genast |

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin