iPhone tethering via Bluetooth i Windows 7

När Apple släppte 3.0 programvaran till iPhone så kom möjligheten att använda telefonen som ett modem vilket förstås är mycket välkommet. Nu kan man slänga sitt 3G modem och använda telefonen istället. Via USB fungerar allt som det ska men jag har haft lite problem att få tethering att fungera via Bluetooth i  Windows 7.

Jag hade två problem. För det första hade inte Windows 7 installerat några drivrutiner för Bluetooth på min Dell Studio XPS. Jag lyckades hitta några drivrutiner som fungerade bra till min dator men detta kan nog skilja sig en hel del mellan olika tillverkare så jag kan inte hjälpa er så mycket med detta. De som fungerade på min dator finns att ladda ner hos Dell. När Windows 7 väl levereras på nya datorer kommer självklart Bluetooth drivrutiner finnas installerade ”out of the box”.

När man väl har lyckats koppla ihop sin iPhone med Windows så förstod jag först inte hur man fick den att koppla upp sig på nätet. Men det var nästan löjligt enkelt när man väl förstod vad man skulle göra. Gjorde en kort film som visar hur det fungerar. Inte det mest intuitiva men det fungerar.

YouTube Preview Image

Mer hos Ohsohightech

7 kommentarer till “iPhone tethering via Bluetooth i Windows 7”

 1. #1. brytarn den 05 oktober 2009, kl 20:10

  ”De som fungerade på min dator finns att ladda ner hos Dell.”
  – Oj vilken skräll att just Dell hade drivrutinerna till din dator! :P De flesta tillverkarna tillhandahåller väll drivrutiner till sina datorer?

  Ja, jag skrev detta bara för att jävlas lite. Hoppas det är ok. Jag tycker mycket om Oh So bara så ni vet :)

 2. #2. Ola den 05 oktober 2009, kl 21:10

  Hehe, det har du väl rätt i. Fast å andra sidan om man är ”early adopter” i PC världen så brukar det vara en del meck med drivrutiner och allt som oftast får man ladda ner dem direkt från tillverkaren av komponentens sida istället för tillverkaren av datorn. Grafikdrivrutiner är väl det vanligaste att pc tillverkarna ligger en bra bit efter vad Nvidia och ATI släpper.

  Därav den formuleringen. Och det är nog inte helt omöjligt de där drivrutinerna från dell även funkar för andra tillverkare.

 3. #3. brytarn den 06 oktober 2009, kl 15:10

  Jo det är ju som du skriver.

  Just grafikdrivrutiner har jag varit med om att det inte funkade med tillverkarens drivrutin utan enbart med drivrutinen som Dell (har för mig det var en Dell) tillhandahöll. Sånt blir man ju lite trött på.

 4. #4. svartfogel den 09 oktober 2009, kl 23:10

  Åkte tåg till norge, hade 5 timmar framför mig utan internet, satt i samma position dock med en telefon som går på ett kontantkort med cirka 50;-

  Jag har min EeePc med Windows 7 rtm med BT. Så jag tidsfördrev mig lite genom att leka med de olika bluetooth funktionerna, och när jag var och lekte så hittade jag precis samma grej som du visade i videon, att man kan ansluta sig till internet, sagt och gjort. (Jag var ju tvungen att pröva!)

  Så vips så kunde jag googla hur mkt jag ville, men med tanke på att jag närmade mig norska gränsen kunde dessa megabyte till äro bli dyra.. Så jag anslöt mig till några irc servrar istället, och besökte några kanaler och hade väldigt många trevliga samtal hela natten. Med tanke på att en bokstav är ungefär lika med en byte så kunde jag skriva väldigt många meningar utan att det kostade skjortan, så när jag var framme i norge hade jag gjort av med cirka 20:- (motsv. 1mbyte)

 5. #5. Ola den 11 oktober 2009, kl 13:10

  Svartfogel: Fett! Funkar Win 7 bra på EeePc eller?

 6. #6. svartfogel den 11 oktober 2009, kl 14:10

  @Ola, Jo. Det fungerar lika fint som xp, vissa för och nackdelar, Det ena är att jag bara har 1024mb i ram, och Win7 drar cirka 500mb, med alla visuella effekter på max. så man får inte mkt kvar om man har flera flikar igång och andra apps.

  Dock så klarar inte processorn av så många beräkningar på en gång, så man får ta det lungt med antal flikar och program som man startar i början etc.

  Men men, det fungerar i alla fall, men jag ska nog köpa en ny hårddisk och mer ram. :)

Vilka bloggar länkar till “iPhone tethering via Bluetooth i Windows 7”?

 1. Jawden.com » iPhone tethering via Bluetooth i Windows 7

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin